Benzinariile din Europa vor trebui sa aiba tehnologii pentru recuperarea vaporilor de petrol emanati in timpul alimentarii masinilor

Benzinariile din Europa vor fi obligate sa-si instaleze echipamente care sa permita recuperarea a cel putin 85% din gazele nocive care scapa la alimentarea cu carburant. Este vorba de noi tehnologii care sa recupereze vaporii de petrol emanati in timpul alimentarii. Acestia contin benzen care ne poate imbolnavi de cancer si care contribuie la formarea smogului, unul dintre cei mai periculosi poluanti.benzinarii

Potrivit unei decizii adoptate joi de Consiliul Uniunii Europene, statele membre vor fi obligate sa faca toate demersurile legale pentru a se conforma acestei directive de la 1 ianuarie 2012, trasmite Radio Romania Actualitati.

Noua reglementare se va aplica tuturor benzinariilor, cu exceptia celor mici, direct din constructie sau prin modernizare.

In Uniunea Europeana exista aproximativ 110.000 de benzinarii in care lucreaza circa 440.000 de persoane. Cifra anuala de afaceri a acestora este de 250 miliarde euro, arata datele Comisiei Europene.

Sursa: HotNews

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente