Bere obtinuta prin topirea calotei de gheata

Calota de gheata a Groenlandei se topeste, si cu o suprafata de 1.6 milioane de kilometrii patrati si o grosime de 3.000 de metri, daca s-ar topi in intregime, nivelul apelor din lume ar creste cu sase metri.

Greenland Brewhouse pare sa fi gasit cea mai buna solutie pentru aceasta situatie; compania produce bere cu ajutorul apei curate a calotei glaciare – aceasta are garantat cel putin 2.000 de ani si nu contine factori poluanti.

forside.jpg

Compania sublinieaza faptul ca foloseste numai gheata din iceberg-uri care s-au separat deja de stratul principal de gheata din interior si care plutesc in fiorduri si care se vor topi oricum. „Suntem constienti de fenomenul de incalzire globala si este foarte important ca noi sa nu distrugem sau sa folosim gheata unica din interior” anunta site-ul fabricii de bere.

Berea este produsa manual intr-o micro-fabrica din Narsaq, oras din sudul Groenlandei. Micile iceberg-uri sunt special selectionate de catre pescarii locului care le remorcheaza pana la fabrica.

Fabrica de bere a fost infiintata in decembrie 2004 si a produs prima sa bere in 2006. Aceasta fabrica produce doua tipuri de bere: bere bruna, care a fost initial facuta de Vikingi, si bere blonda, originara din Marea Britanie. Din pacate, se pare ca berea este disponibila numai in Danemarca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *