Berea si cancerul

Consumul zilnic de bere, dar si de bauturi alcoolice tari poate spori de pana la trei ori riscul de a dezvolta diverse forme de cancer, potrivit rezultatelor unui studiu canadian, citat de Reuters.bere

Cercetatorii de la Universitatea McGill din Montreal au monitorizat efectele consumului de alcool la 3.600 de barbati canadieni, cu varste cuprinse intre 35 si 70 de ani. Astfel, ei au constatat ca persoanele care beau zilnic cel putin un pahar cu alcool sunt expuse unui risc mai mare de a dezvolta cancer, comparativ cu cele care beau ocazional sau deloc. Cele mai frecvente tipuri de cancer inregistrate in randul persoanelor care consuma zilnic alcool sunt cele la esofag, stomac, colon, pancreas, plamani, ficat si prostata.

Cercetatorii au luat in considerare si tipul de alcool consumat si au constatat ca numai berea si bauturile spirtoase, nu si vinul, pot spori riscul de a dezvolta aceste forme de cancer.

Ei au descoperit ca barbatii care consuma alcool de pana la sase ori pe saptamana prezinta cu 83% mai multe riscuri sa dezvolte cancer la esofag decat abstinentii si persoanele care consuma alcool ocazional, in timp ce aceia care consuma alcool zilnic risca de trei ori mai mult sa se imbolnaveasca.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *