Berlusconi declara gropile de gunoi zone militare

Premierul italian Silvio Berlusconi a anuntat miercuri ca locurile folosite ca gropi de gunoi la Napoli vor fi declarate „zone militare” si vor fi protejate ca atare, dupa prima sedinta a Guvernului sau, care s-a desfasurat simbolic in acest oras, transmite AFP.

„Locurile de depozitare si uzinele legate de destionarea deseurilor vor fi declarate zone de interes national national strategic, devenind practic zone militare si vor fi pazite de membri ai fortelor armate care le vor garanta protectie absoluta”, a declarat noul sef al Guvernului italian intr-o conferinta de presa.

„Actiunile de blocare de catre minoritati organizate nu vor mai fi tolerate”, a avertizat el, asigurand ca „statul va interveni cu forta si autoritatea sa”.

„Guvernul a desemnat cinci noi locuri din regiunea Napoli care vor fi folosite pentru depozitarea gunoiului”, a declarat Berlusconi, precizand ca acestea „vor fi cunoscute in urmatoarele zile”.

Populatia de la Napoli si din regiunea sa impiedica in mod regulat infiintarea de noi gropi de gunoi, considerandu-le prea apropiate de locuinte.

Berlusconi a confirmat numirea lui Guido Bertolaso, actualul director al Protectiei civile, in functia de secretar de stat insarcinat exclusiv cu problemele deseurilor.

„Protectia civila nationala, care va coordona gestionarea de urgenta a deseurilor, va avea o sarcina comparabila celei cu care se confrunta dupa un cutremur sau o eruptie vulcanica”, a adaugat Berlusconi.

Sursa: Realitatea

Articolul precedentE-URI SI ALIMENTELE CARE NE UCID
Articolul următorHaina care vindeca

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente