Bernanke: Imbatranirea populatiei, cea mai grava problema cu care se confrunta economia SUA

0
397

Somajul si criza imobiliarelor sunt principalele probleme care incetinesc redresarea economica a Statelor Unite, a declarat presedintele Rezervei Federale americane, Ben Bernanke.Ben Bernanke

Presedintele Rezervei Federale a Statelor Unite, Ben Bernanke, a avertizat miercuri ca imbatranirea populatiei americane creeaza serioase probleme fiscale Americii. „Statele Unite trebuie sa inceapa sa se pregateasca pentru a face fata acestei tranzitii demografice”, a declarat Bernanke, citat de Huston Chronicle.

Economia americana este inca fragila, a mai spus presedintele Rezervei Federale, intr-un discurs mult-asteptat, iar solutiile pentru iesirea din criza vor aduce nemultumiri in randul populatiei. „Pentru a evita deficitele bugetare, tara va trebui sa aleaga in cele din urma intre cresterea taxelor, restrangerea programelor de asistenta sociala si de asigurari medicale, bugete mai mici pentru educatie si aparare, sau o combinatie intre cele de mai sus. Aceste alegeri sunt dificile si intotdeauna amanarea lor este mai facila – asta pana cand acest lucru pur si simplu nu va mai fi posibil”, a declarat Bernanke.

In incheiere, presedintele Rezervei Federale a precizat ca economia SUA isi va reveni cu adevarat de-abia dupa ce vor fi rezolvate problema pietei imobiliare si cea a ratei crescute a somajului.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.