cafea
Acest studiu, propus de Ministerul japonez al Sanatatii, s-a desfasurat pe o perioada de 15 ani, timp in care au fost monitorizate 54 000 de femei cu varsta cuprinsa intre 40 si 69 de ani. In aceasta perioada la un numar de numai 117 femei s-a dezvoltat cancerul de col uterin.
Rezultatele studiului arata ca femeile care au consumat mai mult de trei cesti de cafea pe zi prezinta un risc mai redus (60%) de a dezvolta cancer de col uterin fata de cele care au consumat mai putin de doua cesti de cafea pe saptamana.
“Consumul de cafea poate antrena o scadere a cantitatii de insulina din corp, ceea ce diminueaza riscul de aparitie a cancerului de col uterin”, explica studiului.
Cercetatorii au monitorizat si potentialul efect al consumului de ceai verde, dar s-a constatat ca nu exista nici o legatura intre consumul de ceai verde si dezvoltarea cancerului de col uterin.

Sursa : www.lemonde.fr

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here