Betoanele sufoca spatiul verde din oras/Vezi aici cati mp de spatiu verde ii revin fiecarui brailean

0
430

Desi avem putin spatiu verde pe cap de locuitor, brailenii vor sa-l distruga si pe cel existent, construind parcari Braila are sub 20 mp spatiu verde pe cap de locuitor, iar posibilitatea cresterii acesteia este incerta. Parcul de patru hectare din zona ANL Lacu Dulce ar duce la o marire nesemnifiativa a spatiilor verzi.spatiu verde braila

Numarul spatiilor verzi a scazut drastic de la an la an odata cu cresterea numarului de parcari. Primarul Aurel Simionescu spune ca au existat si exista inca foarte multe cereri de infiintare de parcari in spatiile din interiorul sau chiar din jurul blocului, iar daca ar da curs acestora numarul spatiilor verzi ar fi tot mai mic.

Din datele Primariei, ne situam sub 20 de mp spatiu verde/cap de locuitor, desi ar fi trebuit ca la sfarsitul anului trecut sa ne apropiem de aceasta cifra.

„Au fost vehiculate doua cifre: 13 si ceva si 19 si ceva. Nu tot spatiul verde existent in municipiu poate fi inclus insa la totalul ariilor verzi. Exista niste criterii in acest sens”, a precizat edilul sef.

Sperante dinspre Lacu Dulce

Cu toate acestea, situatia se poate imbunatati pentru ca exista posibilitatea adaugarii unei suprafete de patru hectare de parc. Este vorba de 40.000 mp care vor fi transformati in parc in zona cartierului Lacu Dulce, in preajma ANL-urilor. Proiectul a fost acceptat la centru, dar nu se stie daca anul acesta va si demara.

„Daca raportam 40.000 mp la totalul locuitorilor din oras nu este o crestere semnificativa, dar este o crestere”, a punctat primarul.

O parte dintre braileni cred ca deocamdata stam bine la acest capitol.

„La noi nu cred ca sunt probleme pentru ca avem Parcul Monument si padurea Lacu Sarat. Este mai rau insa prin cartierele pe unde au fost taiati copacii ca sa se faca locuri de parcare”, spune Ion Anghel.

Altii cred ca investitiile in spatiile verzi nu se merita. „Este bine sa avem mai multa verdeata, dar anul acesta altele sunt prioritatile, in conditiile in care somajul este in crestere”, crede Claudiu Vlad.

Padurea Stejaru nu e luata in calcul

Desi este un spatiu important, padurea Stejaru nu figureaza la total spatii verzi ale municipiului. Nici proiectul de reabilitare al celui mai mare spatiu verde din oras, Monumentul, nu va aduce un plus de verdeata orasului, asta pentru ca nu vor fi incluse alte spatii verzi, ci doar vor fi intretinute cele existente.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.