Bicicleta cu hidrogen debuteaza la Shanghai

0
350

Un concept de bicicleta cu hidrogen a fost expus la un targ international din Shanghai, producatorul local promitand ca isi va extinde patentele de produse nepoluante, potrivit china.org.cn.

Oficiali ai companiei „Shanghai Pearl Hydrogen Power Source Technology Co” au declarat ca modelul a fost terminat luna trecuta si deja au primit comenzi de la cumparatori din stainatate.

„Cei mai multi cumparatori sunt persoane care doresc un produs nepoluant”, a declarat Tian Binglun, directorul companiei producatoare.

Energia pentru bicicleta este data de o baterie si doua rezervoare cu hidrogen, acest lucru diferentiind-o de bicicletele electrice foarte folosite in Shanghai.

„Dupa cum se stie, hidrogenul a devenit o importanta sursa nepoluanta de energie, pe langa energia eoliana si cea solara. Cu ajutorul hidrogenului, bateria produce energie pentru bicicleta, fara emisii de gaz”, a explicat Tian.

Bicicleta cu hidrogen are multe avantaja in fata celei electrice, deoarece reinacarcarea rezervoarelor de hidrogen dureaza doar 30 de minute.

Costul bicicletei se ridica la aproximativ 2.632 de dolari americani, dar ar putea fi redus subtantial in cazul productiei in masa.

Sursa:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.