Array

Biciclete gratuite pentru elevii din mediul rural

Biciclete gratuite pentru elevii din mediul rural

Un numar de 200 de biciclete pentru copiii din 10 localitati din judetul Iasi vor fi donate de catre reprezentantii E.On in cadrul proiectului ‘Bicicleta de la tara’.
Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, copiii care invata la scolile din localitatile Schitu Duca, Dobrovat, Ipatele, Draguseni, Costesti, Helesteni, Mircesti, Halaucesti, Ciohorani, Siretel vor primi 200 de biciclete pentru a ajunge la orele de curs. Fiecare scoala generala din cele 10 de localitati va primi cate 20 de biciclete, impreuna cu un rastel, sistem de siguranta si materiale destinte informarii copiilor cu privire la siguranta in trafic si protectia mediului. Bicicletele vor fi date, prin intermediul proiectului ‘Bicicleta de la tara’, doar elevilor cu rezultate bune la invatatura si care au de parcurs distante mari pana la institutia de invatamant. Proiectul isi propune sa contribuie la scaderea ratei absenteismului scolar si a numarului de copii care renunta la scoala din cauza distantei mari intre casa si institutia de invatamant si totodata, sa promoveze bicicleta ca mijloc de transport eficient si ecologic.
Zonele rurale ce vor beneficia de biciclete au fost selectate conform urmatoarelor criterii: comunitati aflate pe arii extinse, numar mare de locuitori, respectiv copii inscrisi la scoli, copii cu rezultate bune la invatatura, lipsa mijloacelor de transport pentru deplasarea copiilor catre scoala, copii ce provin din familii cu venituri modeste.

Proiectul este derulat de catre Asociatia ‘Green Revolution’ in parteneriat cu E.On Romania, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi si Consiliului Judetean Iasi.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente