Bike2Work – Hai la munca cu bicicleta! – O campanie a Asociatiei Green Revolution alaturi de organizatii din alte 11 state europene

  0
  672
  Bike2Work - Hai la munca cu bicicleta! - O campanie a Asociatiei Green Revolution alaturi de organizatii din alte 11 state europene
  Bike2Work - Hai la munca cu bicicleta! - O campanie a Asociatiei Green Revolution alaturi de organizatii din alte 11 state europene
  Bike2Work – Hai la munca cu bicicleta! – O campanie a Asociatiei Green Revolution alaturi de organizatii din alte 11 state europene

  Bike2Work este un proiect al Federatiei Biciclistilor Europeni co-finantat de Uniunea Europeana, scopul principal fiind acela de a incuraja deplasarea pe bicicleta pana la locul de munca si inapoi, dar si reducerea poluarii, a nivelului de sgomot si a aglomeratiei urbane provocate de autovehicule.

  Asociatia Green Revolution este promotorul proiectului In Romania, alaturi de organizatii din alte 11 state europene. Campania se desfasoara in perioada 18 Mai – 28 Iunie, 2015.

  De ce bicicleta? De cate ori ai fost prins in taficul aglomerat, cu riscul de a intarzia la serviciu, fie ca erai in automobilul personal, fie intr-un mijloc de transport in comun? De cate ori nu ti-a venit sa cobori si sa o iei pe jos? Cati nervi ti-au provocat ambuteiajele din trafic?

  Vara se apropie cu pasi repezi, temperaturile incep sa creasca, transpiratia isi face simtita prezenta. Iti aduci aminte mirosurile insuportabile, caldura si aerul inchis din mijloacele de transport in comun? Dar poluarea si mirosul de gaze de esapament din marile intersectii si de pe marile artere supraaglomerate? Aceste gaze grele plutesc la nivelul solului si daca tu ca si adult le simti mai putin pregnant si nu le iei in seama, gandeste-te la copilul pe care il plimbi de mana si care se afla exact la nivelul acestei paturi toxice. Ti-ai pus intrebarea dece nu mai exista randunele in oras?

  Bike2Work – Hai la munca cu bicicleta!Lasand la o parte aceste aspecte cu influenta clar nefasta asupra oamenilor, florei si faunei, un alt aspect este sedentarismul. Cate ore pe zi stai nemiscat pe scaun sau in picioare, fie ca lucrezi intr-un birou, fie la o banda de productie, fie in spatele unei tejghele la un magazin?

  Cred ca motivele enumerate sunt elocvente in a promova mersul pe bicicleta, chiar si numai spre locul de munca si inapoi. Cum ar fi ca in locul a 10,000 de masini, sa circule 10,000 de biciclete? Mai putina poluare, mai putin zgomot, mai putin stres, mai multa fluenta in trafic, dar si mai multa miscare atat de necesara in epoca supratehnologizata pe care o traim.
  Iar toate aceste aspecte pozitive, sunt o frumoasa mostenire demna de lasat urmasilor.

  Campania Bike2Work are menirea sa aduca in constiinta publicului aceste aspecte cu efecte pozitive asupra sanatatii, atat fizice cat si mentale, dar si sensibilizarea autoritatilor cu privire la masurile ce se impun a fi luate pentru a reda orasului linistea, aerul si verdele atat de necesare vietii.

  Esti asteptat sa te inscrii in Campania Bike2Work accesand site-ul www.bike2work.ro

  Pnetru detalii suplimentare si sugestii, te poti adresa direct Asociatiei Green Revolution, www.greenrevolution.ro
  Tel: 021 310 63 97
  E-mail: [email protected]

  Nu in ultimul rand, poti contacta si Portalul Imparte.ro
  Tel: 0734 174 322
  E-mail: [email protected]

  Despre Asociatie Green Revolution

  In orasele Romaniei fiecare cetatean trebuie sa se bucure de un mediu curat. Comunitatile si autoritatile trebuie sa fie angajate, incontinuu, in sprijinul dezvoltarii durabile a mediului urban.
  In laboratorul nostru de ecologie urbana, plasam calitatea mediului inconjurator in inima tuturor proiectelor pe care le dezvoltam.

  Ne axam pe doua directii:

  Prima directie: punem umarul la construirea unei metropole sustenabile, prin educatie ecologica sau prin promovarea transportului alternativ.

  A doua directie: sprijinim dialogul constructiv intre sectoarele public si privat, societate civila si autoritati.
  „Grija pentru mediu incepe de la scara mica, din apartamentele oamenilor, din fata blocului si din alegerile personale.”, spune Raluca Fiser, presedinte Green Revolution

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.