Bio pentru lapte bun

0
303

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume.

STUDIU – Dieta ecologica a mamei face hrana bebelusilor mai sanatoasa
Mamicile care consuma alimente ecologice au lapte de san mai bogat in substante benefice pentru sanatatea odraslelor lor, spun cercetatorii.

Un studiu publicat anul trecut in Jurnalul de Nutritie Britanic si citat de Soil Association, unul dintre cei mai importanti certificatori ecologici din Europa, arata ca o alimentatie organica poate imbunatati calitatea laptelui matern.

Cercetarile facute indica faptul ca mamele in a caror dieta zilnica se regasesc peste 90% alimente ecologice au laptele de san mult mai benefic pentru sanatatea pruncilor lor decat mamele care au o alimentatie conventionala sau mai „saraca” in produse bio. Si asta deoarece laptele de san al mamelor cu o dieta preponderent ecologica este mai bogat in acid linoleic conjugat si acid transvaccenic.

BENEFICII. Acesti acizi grasi sunt „responsabili” de mai multe efecte benefice pentru sanatatea umana. Astfel, potrivit cercetatorilor, acidul linoleic conjugat si acidul transvaccenic au efect anticancerigen, antiarterosclerotic, antidiabetic si imuno-modulator, dar si o influenta pozitiva asupra compozitiei de grasimi din organism. Testele pe animale au demonstrat ca acizii grasi reduc efectul virusurilor gripale si inflamatiile, stimuland reactia imediata a sistemului imunitar al organismului. Concluzionand, consumul de alimente ecologice poate avea efecte pozitive asupra calitatii laptelui matern si, prin urmare, asupra sanatatii bebelusilor.

In plus, dieta organica este recomandata si in cazul femeilor insarcinate. Asa cum au aratat diverse studii prezentate deja de Jurnalul National, alimentele ecologice sunt mai bogate in vitamine si substante nutritive. Iar femeile insarcinate transmit aceste substante benefice copilului nenascut.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.