Biogaz – o ramura industriala in continua crestere la Targurile Internationale de energie

1
384
Proiect pilot pentru instalatie pe biogaz in orasul Seini
Proiect pilot pentru instalatie pe biogaz in orasul Seini

biogazConferinta Internationala „Biogazul. Posibilitate de producere si utilizare in Romania” in cadrul ENREG ENERGIA REGENERABILA 2009 la Arad

In prezent, instalatiile de biogaz sunt foarte raspandite in Europa, iar tendinta este in crestere. In schimb ponderea biogazului din Estul si Sudul Europei este foarte scazut, cu toate ca in aceasta zona exista un potential ridicat. Acest potential nu se evidentiaza doar prin folosirea materiei prime regenerabile, ci si in mod special prin utilizarea deseurilor, deoarece deseurile agricole si industriale reprezinta, in momentul de fata, o mare problema.

De mai bine de 50 de ani Romania face cercetari in domeniul Biogazului. La sfarsitul anilor 70 a fost deja preluata prima instalatie industriala, care producea zilnic 2000 m3 de Biogaz. La sfarsitul anilor 80 au fost instalate alte zece statii de epurare producand anual peste 30 milioane m3 de Biogaz. In aceeasi perioada de timp au fost preluate diverse instalatii de dimensiuni mai mici cu o productie zilnica de 5 pana la 10 m3 de Biogaz. Astfel s-a ajuns ca Romania sa detina la sfarsitul anilor 80 cateva mii de instalatii. Datorita schimbarilor politice piata biogazului s-a prabusit. Pentru ca Romania sa redevina o concurenta puternica, este necesara o transmitere de informatii cu privire la tehnica actuala.

In aceasta privinta, Conferinta Internationala „Biogazul. Posibilitate de producere si utilizare in Romania” reprezinta o platforma ideala pentru reprezentantii din domeniul stiintei si economiei, care se vor intalni pe data de 26 Martie in Arad, pentru a schimba opinii cu privire la sectorul Biogazului.

Sesiunea incepe cu o retrospectiva a diferitelor aspecte cu privire la piata de Biogaz din Romania. Alte discursuri vor avea drept subiect finantarea instalatiilor de Biogaz, noi procedee de folosire, utilizarea deseurilor, precum si avantajul folosirii Biogazului drept combustibil. Conferinta va fi completata prin rapoarte de experiente practice si dezvoltare cu privire la proiectele Biogazului din Ungaria. Referenti de renume din domeniul stiintei si cercetarii precum si nenumarate raporte de experiente practice ale renumitilor dezvoltatori si producatori de instalatii garanteaza un nivel inalt al evenimentului. Discursurile din timpul sesiunii vor fi sustinute in limbile engleza si romana.

Sesiunea se adreseaza tuturor persoanelor si institutiilor, care se ocupa cu punerea la dispozitie si avantajele biogazului. La acestea se adauga: industria automobilelor, bancile, dezvoltatori de proiecte, agricultura si economie forestiera, furnizori, comune si administratii, uzine si furnizori de energie, investitori si oameni de afaceri, stiinta si cercetare.

Conferinta de specialitate va fi completata de prezentarile produselor expozantilor la ENREGa ENERGIA REGENERABILA 2009, care va avea loc intre 26-29 Martie 2009. Paleta de teme se intinde de la biogaz, energie din lemn si energie solara,  cogenerare, geotermie, pompe de caldura, hidroenergie, energie eoliana pana la eficienta energetica in constructii si renovari.

Pentru mai multe informatii vizitati www.enreg-expo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.