Birou Antifrauda si Politia Animalelor, infiintate la Directia Sanitar Veterinara Suceava

0
866
Birou Antifraudă şi Poliţia Animalelor, înfiinţate la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava
Birou Antifrauda si Politia Animalelor, infiintate la Directia Sanitar Veterinara Suceava
Birou Antifrauda si Politia Animalelor, infiintate la Directia Sanitar Veterinara Suceava

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Suceava lucreaza, de la inceputul acestei luni, intr-o noua forma, cu noi birouri si servicii care ar urma sa creasca eficienta institutiei. Cele mai importante noutati sunt infiintarea unui Birou Antifrauda, a Politiei Animalelor si a Serviciului de Cartografie, Inregistrare si Evaluare.

Noutatea cu cel mai mare impact este infiintarea Biroului Antifrauda.

Directorul executiv al DSVSA Suceava, doctorul Leon Postolache, a explicat:
“Acest birou are rolul de supracontrol, se ocupa de verificarea celorlalte compartimente care au rol de control si intervine acolo unde exista suspiciuni privind modul in care se efectueaza verificari. De asemenea, lucratorii acestui birou se vor ocupa de controalele care vizeaza latura penala si de verificarile complexe, in comun, cu alte institutii”. De asemenea, in viitor ar urma ca specialistii de la Biroul de Antifrauda sa fie trimisi in controale si la alte institutii sanitar-veterinare din tara, pe principiul incrucisarii echipelor de control.

La conducerea Biroului Antifrauda a fost numit doctorul Vasile Semeniuc, care are experinta in domeniu, lucrand ani de zile ca sef la departamentul Inspectie si control in vremea in care DSVSA Suceava era condusa de doctorul Petrea Dulgheru. Semeniuc si Dulgheru au ajuns „vedete” in mass-media acum cativa ani dupa ce s-au deghizat in tigani caldarari cand au mers la controale, in piete. Revenind la postura de acum, Vasile Semeniuc are in subordine patru inspectori antifrauda.

O alta noutate importanta este „Politia animalelor”. Structura este condusa de doctorul Dorin Galan, care se va ocupa cu prioritate de gestionarea problemei cainilor fara stapan. Deocamdata, la „Politia animalelor” lucreaza un singur om.

Serviciul de Cartografie, Inregistrare si Evaluare, de asemenea nou infiintat, va avea un rol foarte important. Asta pentru ca se ocupa de tot ce ce inseamna monitorizare a importurilor si exporturilor de animale vii sau alimente. Acest serviciu este condus de Arcadie Nichitean.

Deficit de personal la Directia Sanitar Veterinara

Doctorul Leon Postolache a declarat ca reorganizarea s-a facut tinandu-se cont si de experienta colegilor, pentru ca nici un angajat sa nu fie total strain de noile atributii, sa nu fie nevoit sa inceapa munca de la zero. In urma reorganizarii nu au fost dati oameni afara, ceea ce nu trebuie sa mire in conditiile in care la DSVSA este criza de personal.

„Avem peste 90 de angajati, cu tot cu personalul de la structura laboratorului din cadrul institutiei. Am facut o solicitare de suplimentare de personal catre Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor pentru ca avem mare de nevoie de oameni in plus la anumite compartimente”, a declarat directorul executiv al DSVSA Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.