Bistrita: Show cu atelaje si cai la Herghelia Beclean

Amatorii de hipism sunt asteptati la Cupa Romsilva la atelaje de doi cai si ponei. Cea mai spectaculoasa proba este maratonul de 17 kilometri, o cursa mixta de trap, galop si obstacole, programata sambatashow cu cai

Timp de trei zile, de vineri pana duminica amatorii de hipism sunt asteptati la Herghelia Beclean pentru a urmari a treia editie a Cupei Romsilva, o intrecere rezervata atelajelor cu doi cai. In competitia, care este inscrisa in calendarul Federatiei Ecvestre Romane, sunt programate in acest an si curse de atelaje trase de ponei. Potrivit organizatorilor, Regia Romsilva Bistrita la curse s-au inscris concurenti din Oradea, Covasna, Odorheiul Secuiesc, Brasov, alaturi de echipaje ale Hergheliei Beclean

Spectatorii sunt asteptati la maraton

Cea mai spectaculoasa cursa este maratonul, programat pentru sambata. Anika Orban, instructor la Herghelia Beclean spune ca este proba pe care amatorii de hipism nu trebuie sa o piarda: „caii trebuie sa parcurga in total cam 17 kilometri si sunt incluse aici mai multe probe: pas, trap si obstacole, iar timpul total este punctat”, explica instructorul. Practic 5500 de metri se parcurg in alura libera cu viteza de 15 km/ora pentru cai si 14 km/ora pentru ponei, urmeaza alti 1 000 de metri cu viteza de 6 km/ora pentru cai si alti 7000 metri in alura alura libera cu viteza de 14 km/ora pentru cai”, detaliaza pentru cunoscatori instructorul. Amatorii de spectacol sunt asteptati atat vineri dupa amiaza, cat si sambata si duminica, de la ora 10,00, iar premierea este programata duminica de la ora 13,00. Odata cu festivitatea de premiere spectatorii vor avea ocazia sa admire si o inedita parada de atelaje. Intrarea la competitie costa pentru spectatori 1 leu, iar in incinta Hergheliei vor exista standuri cu mici si racoritoare.

Partide de calarie

Herghelia Beclean adaposteste 274 de cai de rasa. Dintre acestia 113 sunt lipitani, iar restul sunt din rasa semi-greu romanesc.

Ca sa poata supravietui, cei din conducerea Hergheliei Beclean pun accentul pe agrement. Herghelia a organizat excursii montane pentru iubitorii de cai care au posibilitatea sa calareasca o zi intreaga pe o raza de 10 kilometri. Doritorii pot plati 150 de lei de persoana si au la dispozitie un instructor de la herghelie, care sa ii ghideze. Pentru o ora de calarie vizitatorii Hergheliei trebuie sa achite 30 de lei.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *