Baia Mare: Se impart banii pentru caii infestati cu anemie

0
366

In urma cu doua zile au ajuns in Maramures banii pentru proprietarii cailor bolnavi de anemie infectioasa sau SIDA cailor, predati spre abatorizare. Pana acum s-au facut platile pentru primele 65 de cabaline si in saptamana viitoare se vor face restul pana la 585.bani pt cai

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Maramures, cordonatoarea campaniei de eradicare a Anemiei Infectioase Ecvine, a transmis un comunicat de presa prin care informeaza crescatorii de cabaline anemopozitive ridicate si sacrificate in unitati autorizate sanitar-veterinar ca platile se desfasoara conform graficului.

Astfel, incepand cu 1 iulie au fost demarate formalitatile necesare ca de saptamana viitoare crescatorii de cai sa aiba banii pe carduri. Pana acum s-au ridicat 585 de cai, iar platile s-au efectuat pentru primii 65.

Saptamana viitoare se vor face restul platilor

Din Maramures mai trebuie ridicati pentru sacrificare 122 de cai, iar alti 128 de animale depistate pozitiv cu anemie care sunt in gospodariile populatiei ar trebui predati, insa proprietarii acestora au refuzat sa-i predea. In caz ca nu vor reveni asupra deciziei, risca sa fie sanctionati cu amenzi usturatoare.

Cabalinele infestate au fost evaluate la pretul pietei. Proprietarul preda abatorului calul bolnav pe baza de borderou fara intermediar. Animalul trebuie sa fie insotit de urmatoarele documente: actul care sa ateste proprietatea si care este eliberat de primarie, certificatul sanitar-veterinar de sanatate si transport, pasaportul si formularul de miscare emis de medicul veterinar de circumscriptie. Abatorul achita contravaloarea carnii, a pielii si organelor cu dispozitie de plata, iar diferenta pana la suma evaluata este achitata de DSVSA din fonduri bugetare.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.