Bistritenii, momiti cu bani sa infrumuseteze orasul

Primaria ii premieaza cu sume intre 150 si 500 de lei pe locuitorii gospodari ai orasului. Premiile se acorda pentru cei care au cele mai frumoase balcoane si gradini, sedii comerciale sau administrativemomiti cu bani

Consilierii locali au aprobat in sedinta de ieri premiile pentru castigatorii concursului “Bistrita- oras verde”, initiat de primarie. Participantii care se inscriu, de luna viitoare, la competitia pentru desemnarea celor mai frumoase gradini, balcoane , spatii comerciale, scoli sau cele mai gospodarite asociatii de proprietari si vor fi declarati castigatori primesc intre 150 si 500 de lei. Inscrierile in concurs se fac de luna viitoare, iar premierea concurentilor este programata in luna octombrie.

Conditii de participare

Fiecare candidat trebuie sa realizeze un portofoliu de fotografii, care va fi postat si pe site-ul primariei, pentru a putea fi votat public. Votul public reprezinta 25% din punctajul final al candidatului. Dupa aceasta etapa, participantii vor fi evaluati de o echipa de specialitate. “Din comisie vor face parte membrii de la Urbanism, Politia Comunitara, Spatii verzi”, spune purtatorul de cuvant al primariei, Mihai Rusti. Inscrierile se deschid de la inceputul lunii iulie si se incheie in septembrie. In fisele evaluatorilor vor fi punctate gradinile sau balcoanele cu mai multe specii de plante, dar si modul de decorare al acestora. Asociatiile de proprietari vor fi evaluate dupa aspectul gardului viu, al gazonului si al aleilor dintre blocuri. Concurentii vor fi depunctacti daca au obiecte depozitate inestetic in balcoane sau daca au constructii ridicate fara aprobare. De asemenea, firmele care se inscriu in concurs vor fi descalificate daca nu au contracte de salubrizare la zi. Trei castigatori vor fi desemnati pentru fiecare sectiune din concurs. Premiile consta in bani si pornesc de la 150 de lei, pentru locul III si ajung la 300 pentru cei clasati pe locurile secundare . Premiiile I sunt in valoare de 500 de lei.

Bistritenii, incantati de idee

Dorina Dragan, o pensionara de 81 de ani de pe strada Crisan, spune ca un astfel de concurs este bine-venit in oras. “Si eu am gradina si o ingrijesc de cand ma stiu. Mai greu ca acum nu ma pot ocupa de ea asa de mult, dar mereu mi-au placut florile. E bine ca primaria incurajeaza curatenia si ingrijirea caselor din oras. O casa arata cu totul altfel daca are o gradina frumoasa si schimba si aspectul orasului”, spune femeia. Primarul Ovidiu Cretu crede si el ca oamenii trebuie motivati sa pastreze orasul curat. “Consideram ca prin stabilirea unor masuri pentru organizarea acestor concursuri vom putea antrena toti cetatenii municipiului Bistrita si vom reusi astfel o continuare a activitatilor de curatenie si infrumusetare a orasului in care traim. Speram ca acordarea unor premii castigatorilor va trezi interesul cetatenilor pentru asigurarea unui aspect cat mai curat si mai estetic cladirilor in care locuiesc dar si spatiului aferent acestor cladiri”, spune primarul. De altfel, municipalitatea a primit, anul trecut, titlul de Primarie Verde pentru demersurile facute in extinderea si intretinerea spatiilor verzi din oras.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente