Bistritenii sunt invitati sa se inscrie in concursul „Bistrita verde”

Autoritatile romane vor cumpara produse ecologice, incepand cu 2015
Bistritenii sunt invitati sa se inscrie in concursul „Bistrita verde”
Bistritenii sunt invitati sa se inscrie in concursul „Bistrita verde”

Intrecerea celor mai buni gradinari bistriteni a luat startul si in anul 2014. Concursul „Bistrita verde” se desfasoara in perioada iunie – septembrie 2014, iar inscrierea se face in perioada 2 iunie – 29 august, la sediul Primariei municipiului Bistrita.

Sectiunile concursului sunt „Cea mai frumoasa gradina cu flori aferenta casei de locuit”, „Cel mai frumos balcon cu flori” si „Cea mai frumoasa gradina cu flori aferenta blocurilor de locuinte”.

Se pot inscrie in concurs persoane fizice, dar si asociatiile de proprietari care „adopta” spatiul verde din jurul blocurilor de locuinte in vederea intretinerii si amenajarii acestuia conform destinatiei.

Pana in prezent s-au inscris 17 bistriteni in acest concurs, si anume sase concurenti la sectiunea „Cea mai frumoasa gradina cu flori aferenta casei de locuit”, sapte concurenti la sectiunea „Cea mai frumoasa gradina cu flori aferenta blocurilor de locuinte” si patru concurenti la sectiunea „Cel mai frumos balcon cu flori”.
Pentru fiecare sectiune sunt alocate trei premii, care constau in sume de bani a caror valoare totala este de 2.700 lei si va fi suportata din bugetul local al municipiului Bistrita. Pentru premiul I se acorda suma de 500 lei, pentru premiul II suma de 250 lei, iar pentru premiul III suma de 150 lei.

Comisia constituita pentru evaluarea concurentilor va analiza portofoliile inscrise in concurs si va acorda un punctaj care va reprezenta 75% din punctajul final.
Cetatenii pot vota si ei, pe site-ul Primariei municipiului Bistrita (www.primariabistrita.ro), in perioada 1 septembrie – 12 septembrie 2014, dupa consultarea informatiilor despre locatiile aflate in concurs si postate pe site-ul primariei la sectiunea „Bistrita verde”. Punctajul acordat de cetateni reprezinta 25% din punctajul final.
Premierea castigatorilor concursului „Bistrita verde” se va face in cadru festiv, in cadrul evenimentului „Toamna bistriteana”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *