Blonda cu doua E-uri

CE BEM, CE MANCAM – E 300 este de fapt vitamina C si nu are ce cauta in bere
Berea este unul dintre produsele care nu necesita aditivi alimentari. Producatorul celei analizate este de alta parere si i-a adaugat un aditiv care in combinatie cu alcoolul devine si mai nociv. – Aditivi: E 150, cel mai utilizat colorant

Klerus brau este o bere blonda care are o tarie alcoolica de 4,6%. Nimic nepotrivit. Numai ca, citind eticheta, constatam ca producatorii au adaugat si doi aditivi alimentari. Ingredientele berii analizate sunt: “apa, malt de orz, malai, hamei si antioxidant (acid ascorbic – E 300, disulfit de potasiu – E 224)”.

ANALIZA. Berea Klerus Bro¤u este obtinuta din malt de orz si cereale nemaltificate (malai), hamei si doi aditivi alimentari: un antioxidant, E 300, si un conservant, E 224. Continutul de alcool etilic al berii este de 4,6% vol. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca in prezenta alcoolului aditivii alimentari devin si mai nocivi. De asemenea, alcoolul este greu metabolizat de catre ficat in prezenta unor cantitati, chiar si mici, de zaharuri si proteine asa cum se gasesc in bere. Astfel, o cantitate echivalenta a circa 50 g alcool este metabolizata de catre ficat in mai mult de 48 de ore. Atentie conducatorilor auto! Berea trebuie consumata cu mult mai mult timp inainte de a urca la volan, deoarece testul alcoolemiei ramane pozitiv mult timp. De aceea, cei care au trait experienta unor betii din bere pot sa confirme ca este una dintre cele mai rele betii. Efectul este cu atat mai puternic daca in bere sunt adaugati si aditivi alimentari. Poate contine urme de gluten din orz.

CONCLUZII. In urma analizei etichetei berii Klerus Bro¤u rezulta ca aceasta nu este recomandata copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza (datorita conservantului pe baza de sulf), cardiovascularilor, celor cu afectiuni hepatice, hipertensivilor, persoanelor cu maladii renale, bolnavilor neuropsihici, celor cu afectiuni neurodegenerative, alergicilor, astmaticilor, celor cu sensibilitati ale tractusului digestiv, celor cu status proinflamator sistemic, bolnavilor de cancer. Persoanele cu celiachie vor testa toleranta la acest produs.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

Substanțe chimice periculoase, din ambalajele de plastic, în farfuria noastră și în organismul uman

Peste 20 de substanțe chimice periculoase asociate cu ambalajele de mâncare au fost descoperite în cantități mari în corpul uman, în cadrul...

Care este viziunea partidelor asupra problemelor de mediu. Analiză Greenpeace înainte de alegeri

Greenpeace România a analizat programul principalelor partide politice pe mediu, climă, energie și emisii din transport, în prag de alegeri parlamentare. Acestor...

Coca-Cola Company, PepsiCo și Nestlé, al treilea an consecutiv pe podiumul celor mai mari companii care poluează cu plastic

Coaliția internațională Break Free From Plastic (BFFP) a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă virtuale, raportul anual privind auditul de...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,673FaniÎmi place
89CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente

Substanțe chimice periculoase, din ambalajele de plastic, în farfuria noastră și în organismul uman

Peste 20 de substanțe chimice periculoase asociate cu ambalajele de mâncare au fost descoperite în cantități mari în corpul uman, în cadrul...

Care este viziunea partidelor asupra problemelor de mediu. Analiză Greenpeace înainte de alegeri

Greenpeace România a analizat programul principalelor partide politice pe mediu, climă, energie și emisii din transport, în prag de alegeri parlamentare. Acestor...

Coca-Cola Company, PepsiCo și Nestlé, al treilea an consecutiv pe podiumul celor mai mari companii care poluează cu plastic

Coaliția internațională Break Free From Plastic (BFFP) a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă virtuale, raportul anual privind auditul de...

De ce sistemul de garanție-returnare este o formă de responsabilitate extinsă a producătorilor?

Pe ai cui umeri cade responsabilitatea în cadrul sistemelor de garanție-returnare? În decursul anilor de când se implementează aceste sisteme, au existat...

„Reprezentanții industriei și comercianții ar trebui să perceapă sistemul de garanție-returnare mai degrabă ca o mare oportunitate”

CursDeGuvernare.ro a organizat în cursul săptămânii trecute o conferință pe marginea proiectului de hotărâre privind sistemul de garanție-returnare pentru ambalajele de băuturi,...