Blonda cu doua E-uri

CE BEM, CE MANCAM – E 300 este de fapt vitamina C si nu are ce cauta in bere
Berea este unul dintre produsele care nu necesita aditivi alimentari. Producatorul celei analizate este de alta parere si i-a adaugat un aditiv care in combinatie cu alcoolul devine si mai nociv. – Aditivi: E 150, cel mai utilizat colorant

Klerus brau este o bere blonda care are o tarie alcoolica de 4,6%. Nimic nepotrivit. Numai ca, citind eticheta, constatam ca producatorii au adaugat si doi aditivi alimentari. Ingredientele berii analizate sunt: „apa, malt de orz, malai, hamei si antioxidant (acid ascorbic – E 300, disulfit de potasiu – E 224)”.

ANALIZA. Berea Klerus Bro¤u este obtinuta din malt de orz si cereale nemaltificate (malai), hamei si doi aditivi alimentari: un antioxidant, E 300, si un conservant, E 224. Continutul de alcool etilic al berii este de 4,6% vol. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi ne spune ca in prezenta alcoolului aditivii alimentari devin si mai nocivi. De asemenea, alcoolul este greu metabolizat de catre ficat in prezenta unor cantitati, chiar si mici, de zaharuri si proteine asa cum se gasesc in bere. Astfel, o cantitate echivalenta a circa 50 g alcool este metabolizata de catre ficat in mai mult de 48 de ore. Atentie conducatorilor auto! Berea trebuie consumata cu mult mai mult timp inainte de a urca la volan, deoarece testul alcoolemiei ramane pozitiv mult timp. De aceea, cei care au trait experienta unor betii din bere pot sa confirme ca este una dintre cele mai rele betii. Efectul este cu atat mai puternic daca in bere sunt adaugati si aditivi alimentari. Poate contine urme de gluten din orz.

CONCLUZII. In urma analizei etichetei berii Klerus Bro¤u rezulta ca aceasta nu este recomandata copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza (datorita conservantului pe baza de sulf), cardiovascularilor, celor cu afectiuni hepatice, hipertensivilor, persoanelor cu maladii renale, bolnavilor neuropsihici, celor cu afectiuni neurodegenerative, alergicilor, astmaticilor, celor cu sensibilitati ale tractusului digestiv, celor cu status proinflamator sistemic, bolnavilor de cancer. Persoanele cu celiachie vor testa toleranta la acest produs.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *