Bomba cu cereale

Producerea masiva de culturi modificate genetic risca sa se transforme intr-o catastrofa ecologica, avertizeaza Printul Charles, intr-un interviu acordat in exclusivitate cotidianului “The Daily Telegraph”.
inamicul verde
Mostenitorul tronului britanic a subliniat ca “experimentul cu natura” facut in prezent de catre companii multinationale a luat o turnura negativa foarte serioasa. Sa ne bazam pe “corporatii gigantice” pentru a obtine hrana, a spus el, va avea ca rezultat un “dezastru absolut”.

“Ar insemna distrugerea totala a orice, metoda clasica de a ne asigura ca in viitor nu vom mai avea hrana. Ar trebui sa discutam despre securitatea hranei, nu despre producerea ei – aceasta este ceea ce conteaza, si tocmai asta nu inteleg oamenii”, a subliniat Charles. “Daca ei cred ca va functiona cumva deoarece se vor face in continuare manipulari genetice istete, una dupa alta, atunci pe mine sa ma scoateti din calcul, deoarece asa ceva va cauza garantat cel mai mare dezastru ecologic al tuturor timpurilor”, a apreciat printul.

Canibalism agricol

Fermele mici, in special, vor deveni victime ale “corporatiilor gigantice”, pe masura ce acestea vor prelua tot mai mult teren pentru a produce in masa diverse culturi. “Vom avea milioane de fermieri in intreaga lume alungati de pe terenurile lor in medii urbane oribile, degradate si disfunctionale”, a mai spus Charles. Declaratiile relanseaza dezbaterea pe tema culturilor modificate genetic, despre care unii politicieni si oameni de stiinta cred ca reprezinta “unica solutie” a hranirii populat iei globale, aflata in continua crestere.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente