Bomba ecologica din port ameninta orasul Constanta

  0
  384

  Bomba ecologica din port ameninta orasul Constanta Incineratorul din Portul Constanta ar putea fi o adevarata bomba ecologica. De aproape o luna de zile activitatea incineratorului este zero.

  Asta nu ar fi neaparat o problema, daca societatea care a inchiriat locatia nu ar colecta deseuri medicale de la Spitalul Universitar CF. Asta inseamna ca de o luna de zile resturile anatomo-patologice provenite de la spital zac cine stie pe unde, fiind un adevarat focar de posibile infectii si punand in pericol sanatatea locuitorilor din cartierul Poarta 6.

  Incineratorul din Portul Constanta a fost inchiriat de societatea comerciala Rosal Ecologic & Recicling System SRL. In data de 21 decembrie 2006 Agentia de Protectia Mediului Constanta i-a eliberat o autorizatie de functionare. Nimic anormal sau ilegal pana aici. In ultima luna insa incineratorul a avut functionare zero, ceea ce inseamna ca nu s-a mai ars nimic in incinta acestuia. Tocmai aici apar problemele. In urma cu cateva luni, societatea Rosal a incheiat un contract cu Spitalul Universitar CF Constanta, prin care se angaja sa-i colecteze deseurile medicale, de la toate cele trei subunitati, mai exact Spitalul CFR Port, sediul de langa stadionul Portul si Policlinica CFR, si sa le incinereze. Deseurile medicale reprezinta, in mare parte, resturi anatomo-patologice, mai exact membre amputate, placente, sange, care au un regim aparte de manipulare. Mai exact, aceste resturi provenite in urma interventiilor chirurgicale trebuie arse in maxim 72 de ore, dintre care 48 de ore trebuie sa stea in unitatea care le-a generat, in acest caz fiind vorba de spital, si maxim 24 de ore sunt alocate pentru transport si incinerare. Revenind deci la incineratorul din Port, sunt patru scenarii posibile pentru ce anume s-ar fi putut intampla cu deseurile medicale provenite de la unitatea sanitara mentionata mai sus. Primul ar fi ca societatea Rosal nu le-a mai colectat si au ramas la spital. In acest caz cele trei sectii ale Spitalului Universitar CF ar deveni un adevarat focar de infectii. Potrivit asistentei sefe din cadrul Sectiei Medicala, Lucia Tanco, nu au fost insa probleme cu societatea, care si-a onorat contractul.

  Citeste articolul Bomba ecologica din port ameninta orasul Constanta integral in Replica Online

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.