Bosch si Samsung – Motoare electrice pentru autoturisme

Compania germana Bosch si grupul sud-coreean Samsung au adoptat o strategie pe termen lung pentru dezvoltarea de autovehicule cu motor electric.
motor electric
Cele doua companii considera ca motorul electric va deveni in urmatorul deceniu o obisnuinta pentru autovehicule si doresc sa devina unul dintre principalii producatori ai noii tehnologii. “In acest fel, suntem primul si singurul furnizor din industria de automobile care dezvolta in cadrul unei societati mixte acumulatori Litiu-Ion care sa corespunda solicitarilor complexe ale autovehiculelor”, explica Wolf-Henning Scheider, presedintele Consiliului de Administratie al Gasoline Systems, divizie in cadrul grupului Robert Bosch GmbH. Bosch si Samsung doresc sa inceapa productia de acumulatori in 2011.

“Pe langa experienta acumulata de Bosch in domeniul tehnologiilor autovehiculelor si cunostintele tehnice ale companiei Samsung SDI in ceea ce priveste tehnologia Litiu-Ion, cele doua companii vor investi in urmatorii cinci ani intre 300 si 400 milioane de dolari”, a mai adaugat Scheider. Acumulatorii Litiu-Ion reprezinta cheia pentru folosirea motoarelor electrice la autovehicule. Bosch lucreaza de peste 30 de ani la dezvoltarea tehnologiilor pentru realizarea automobilului electric. Bosch dispune deja de primele comenzi pentru productia de serie atat pentru autovehiculele hibride cu benzina, cat si Diesel, si a lansat prototipurile pentru autovehiculele hibride Mild si Strong.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente