Botosanenii au verde pentru aruncarea vechiturilor electrice din case

Botosanenii au verde pentru aruncarea vechiturilor electrice din case
Botosanenii au verde pentru aruncarea vechiturilor electrice din case

Incepand de luni 7 aprilie 2014, in municipiul Botosani se va derula o campanie pentru colectarea deseurilor de echipamente electrice si electronice. Toti botosanenii care au prin case vechituri, sunt asteptati sa se implice in acest eveniment prin predarea echipamentelor uzate.

Agentia pentru Protectia Mediului Botosani, in parteneriat cu SC Urban Serv SA Botosani, Asociatia ECOTIC, Primaria Botosani si SC Modern Calor SA Botosani, organizeaza campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice „Impreuna, pentru un mediu curat”.

Actiunea se va desfasura in perioada 7 aprilie – 18 aprilie 2014 in municipiul Botosani, se adreseaza populatiei si societatilor comerciale si urmareste dezvoltarea unui comportament responsabil al cetatenilor in ceea ce priveste colectarea selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Cetatenii municipiului Botosani vor avea posibilitatea, in aceasta perioada, de a preda echipamentele uzate fie in cele trei puncte special amenajate adica Asociatia 29 din strada Teodor Callimachi, Asociatia nr. 36 din strada Aprodu Purice in spate la Magazin UTIL de la gara si Asociatia nr. 63 din strada Independentei, vis-a-vis de Serconf.

De asemenea, doritorii fie pot suna la dispeceratul Urban Serv la numerele de telefon 0231.517007 sau 0747.081027 pentru preluarea echipamentelor voluminoase de la domiciliu.

In campania similara derulata anul trecut s-au colectat 8,1 tone de deseuri electronice.

„Este prima campanie de colectare DEEE din acest an desfasurata in municipiul Botosani. O initiativa binevenita in special pentru ca azi a inceput Luna Curateniei. Prin colectarea acestor deseuri de catre operatori autorizati se urmareste incurajarea reutilizarii si reciclarii unor componente din aceste echipamente, evitandu-se poluarea mediului prin aruncarea lor in amestec cu deseurile menajere obisnuite”, a declarat Eugen Mateciuc, directorul executiv al APM Botosani.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,553FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente