Botosani: Peste 10.000 de saci cu gunoi stransi la Botosani

0
641

Campania „Let’s Do It Romania!” a adunat un munte de gunoaie la Botosani. Judetului Botosani se claseaza pe locul I in regiunea Nord-Est la cantitatea de deseuri colectate in weekend de voluntarii campaniei.

In total, la aceasta campanie au participat peste 7.000 de persoane dintre care mai bine de 4.000 au fost din randul elevilor.

Nu au lipsit angajatii institutiilor publice care au adunat tone intregi de deseuri atat de pe caile de comunicatii cat si din zonele de agrement.In total s-au strans mai bine de 10.000 de saci, fiind vorba de peste 60 de tone de deseuri.

La campania „Let’s Do It Romania!”, au luat parte inclusiv detinutii, 10 persoane private de libertatate au pus umarul pentru salubrizarea zonei de agrement Agafton.

„A fost un succes real si chiar peste asteptari si din partea elevilor si profesorilor dar si a populatiei civile care a participat la acest program. Deseuri se generaza in fiecare zi si conteaza foarte mult cei sapte ani de acasa”, a mentionat Sorin Grindei, directorul general al Agentiei de Mediu Botosani.

In urmatoarea perioada, agentia de mediu va demara mai multe actiuni de educare a populatiei pentru ca zonele de agrement si nu numai, sa fie pastrate curate.

Actiunea pe baza de voluntariat a antrenat si cei sapte operatori de salubrizareai judetului care s-au oferit sa transporta gratuit sacii cu deseuri la rampele de gunoi. Totata actiunea a fost monitorizata de angajati ai Agentiei de Mediu si comisarii Garzii de Mediu Botosani.

De pe zona Agafton, Baisa si parcarile din zona padurilor s-a strans cele mai multe deseuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.