BP capteaza aproape jumatate din petrolul scurs in Golful Mexic

Dupa mai multe incercari esuate, procedeul care pare sa aiba succes este folosirea unei palnii care capteaza titeiul si il arunca spre suprafata.captare petrol

Oamenii incep, in sfarsit, sa castige teren in batalia cu cel mai mare dezastru ecologic din istoria Americii. Compania British Petroleum reuseste in prezent sa capteze 6000 de barili de petrol pe zi din putul submarin care a generat mareea neagra din Golful Mexic.

Asta inseamna undeva intre o treime si jumatate din cantitatea pe care putul o arunca zilnic in apele Golfului. Dupa mai multe incercari esuate, procedeul care pare sa aiba succes este folosirea unei palnii care capteaza titeiul si il arunca spre suprafata.

Intens criticati pentru felul in care au gestionat pina acum dezastrul ecologic, atit compania BP cit si administratia Obama promit ca urmele dezastrului vor fi complet sterse. Estimarile inginerilor arata ca, de la accidentul de pe platforma petroliera in urma caruia putul a scapat de sub control peste 170 de milioane de litri de titei brut au ajuns in mare.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente