BP va finata intreaga operatiune de curatare a Golfului Mexic

British Petroleum a anuntat si ca va despagubi persoanele afectatae de uriasa pata de petrol care s-a format in Golful Mexicului, in urma exploziei si scufundarii platformei petroliere Deep Water Horizon.British Petroleum

Gigantul petrolier British Petroleum a recunoscut ca este responsabil in totalitate de mareea neagra din Golful Mexicului si ca se va ocupa de curatarea apelor contaminate.

Potrivit BBC, seful BP, TonyHayward a declarat ca BP se pregateste de „cel mai rau scenariu”, care ar insemna ca operatiunile sa dureze intre doua si trei luni. Expertii au avertizat ca intreaga operatiune ar putea costa miliarde de dolari. Compania s-a angajat si sa despagubeasca persoanele afectate de scurgerea de petrol.

Mai multe tehnici au fost utilizate pentru a stopa raspandirea petrolului, fara un succes notabil: roboti submarini, vapoare, baraje plutitoare, incendierea petei de petrol, injectarea de substante chimice pentru a dispersa scurgerea si chiar deturnarea apelor fluviului Mississippi.

S-a inceput construirea unui container submarin care va trebui sa inmagazineze scurgerile puturilor de petrol, dar acest lucru va dura aproape o saptamana. BP a inceput si sa foreze noi puturi pentru a diminua presiunea de pe conducta principala, pe care va trebui sa injecteze un produs special, pentru a o infunda, dar acest lucru va dura pana la trei luni.

Cotatia la bursa a British Petroleum este in continua scadere, dupa scufundarea platformei Deep Water Horizon. Valoarea companiei a scazut cu 20 de miliarde de dolari intr-o saptamana.

Presedintele american Barack Obama a descris dezastrul ecologic ca fiind unul fara precedent. El a mai spus ca BP este responsabila pentru mareea neagra si va trebui sa plateasca.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *