Cinci minute in parc ridica moralul

0
335

Cinci minute de plimbare in aer liber, intr-un parc sau o gradina, fac minuni pentru sanatatea mintala. Asa arata un studiu facut de cercetatorii de la Universitatea din Essex, Marea Britanie, releva agentia Reuters.banca in parc

Oamenii de stiinta afirma ca doar cinci minute de plimbare, de gradinarit, de mers pe bicicleta sau chiar de munca intr-o ferma contribuie in mod hotarator la cresterea moralului si la imbunatatirea respectului fata de propria persoana.

„Astfel de activitati au beneficii atat pentru fiecare individ in parte, cat si pentru societate. Totodata, daca toata lumea ar respecta aceste indicatii, costurile serviciilor de sanatate s-ar reduce”, a afirmat Jo Barton, care a condus studiul.

Daca pana acum, multe cercetari s-au axat pe stabilirea beneficiilor aduse de activitatile in spatiul liber, de data aceasta, cercetatorii au vrut sa afle cat timp trebuie alocat acestora astfel incat sa aiba efectul scontat.

Specialistii de la Universitatea din Essex au analizat datele culese, in cadrul a 10 studii precedente, in cazul a 1.252 de femei si barbati, de varste diferite.

Potrivit lor, in urma acestor activitati se simt imbunatatiri considerabile in cazul tinerilor si al persoanelor care sufera de diverse afectiuni mintale.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.