Braconaj in floare in Kenya

Braconaj in floare in Kenya

Serviciul pentru fauna kenyana (KWS) a anuntat un masacru in care au fost ucisi 11 elefanti in parcul national Tsavo, cel mai mare masacru de pahiderme din ultimii 20 de ani, informeaza GENTSIDE decouvertes (8 ianuarie).

Uciderea familiei de elefanti – printre care un pui de 2 luni – este „un semnal clar ca lucrurile se inrautatesc”, potrivit sefului programului ‘Elefanti’ al KWS, Patrick Omondi. KWS anunta printr-un comunicat ca ii cauta pe autorii masacrului.

Braconierii au ucis animalele pentru a le lua coltii de fildes. Cererea pentru fildes a crescut in Asia, unde acesta este folosit in medicina traditionala si la fabricarea de obiecte decorative. Un kilogram de fildes poate costa si 2.500 de dolari, explica Patrick Omondi.

Desi comertul cu fildes este, cu mici exceptii, interzis din 1989, in 2012 braconierii au ucis 360 de elefanti. In 2011 ucisesera 289, anunta KWS. In timpul luptelor impotriva braconierilor, in 2012 au fost ucisi cel putin 40 de baconieri si 6 paznici din rezervatiile naturale, potrivit KWS.

La inceputul lunii inuarie 2013, vamesii din Hong Kong au descoperit si confiscat o tona de colti de elefant provenind din Kenya, in valoare de 1 milion de euro, aceasta fiind a treia captura de acest fel provenind din Kenya sau Tanzania in ultimele 3 luni.

La mijlocul secolului al XX-lea, numarul elefantilor recenzati in Africa era de cateva milioane, dar la sfarsitul anilor ’80 numarul lor scazuse dramatic, la circa 600.000. Populatia actuala este estimata la circa 472.000 de exemplare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *