Braconaj la caprioare, cu un canadian care le haituia cu o masina si incerca sa le calce

0
536
Să păstrăm fauna Moldovei
Braconaj la caprioare, cu un canadian care le haituia cu o masina si incerca sa le calce

Politistii au intocmit dosar penal pe numele a trei tineri care, in miez de noapte, aflati intr-un autoturism de teren, au fost surprinsi in timp ce haituiau doua caprioare. Pana cand sa fie depistat de politie, soferul, cetatean canadian, domiciliat in Suceava, a calcat una dintre caprioare, iar anchetatorii sunt convinsi ca nu poate fi vorba de un accident, ci au de a face cu un act de braconaj, realizat, e drept, mai degraba intamplator decat organizat.

In noaptea de luni spre marti, in jurul orei 1.00, politistii de la Sectia Rurala 5 Botosana, aflati in misiune pe DN 2, in zona Patrauti, au sesizat ca pe un ogor se deplaseaza o masina de teren, care parea ca urmareste un animal salbatic. La fata locului a fost gasita o masina marca Dodge, in care se aflau trei persoane. In apropiere a fost depistat apoi si un caprior omorat, ancheta politiei stabilind ulterior ca animalul a fost lovit cu partea dreapta fata a masinii.

Masina apartine societatii Natanael
S-a stabilit ca, luni noaptea, canadianul Peter Gerber, in varsta de 26 de ani, aflat la volanul masinii de teren, a intrat pe campurile din extravilanul comunei Patrauti, cu intentia de a-l duce acasa pe localnicul Florin Spatar, de 19 ani, la momentul actului de braconaj in masina mai aflandu-se si Dumitru Sveduneac, de 28 de ani, din Suceava.
De precizat ca masina in care se aflau cei trei este in proprietatea societatii Natanael, un producator din SUA intrat si pe piata din Suceava, iar terenul pe care se afla autoturismul apartine tot aceleiasi societati.

Prins in flagrant, a incercat sa stinga farurile si sa dispara
Conform scenariului conturat de anchetatori, la un moment dat cei trei au observat doua caprioare si au plecat in urmarirea lor.
Politia a mai stabilit ca dupa o urmarire de 200-300 de metri, soferul a ajuns-o pe una dintre caprioare si acrosat-o, animalul cazand la pamant. Unul dintre tineri a coborat sa ia animalul, insa observand farurile masinii de politie s-a razgandit si s-a urcat din nou in masina de teren.
Soferul, arata politia, a stins farurile si s-a deplasat catre o livada, incercand sa-si piarda urma, insa politistii l-au ajuns din urma si l-au oprit.

Caprioara omorata, evaluata la 20.000 de lei
Cadavrul animalului a fost predat reprezentantilor Ocolului Silvic Patrauti, constatandu-se ca este vorba de un exemplar adult.
Conform unui comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, „in cauza s-a intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de braconaj de cele trei persoane. Valoarea prejudiciului cauzat fondului cinegetic este apreciata de Ocolul Silvic Patrauti la suma de 20.000 de lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.