Braconaj piscicol pe canalul Dunavat si pe lacul Mesteru

0
779
Braconaj piscicol pe canalul Dunav?? ?i pe lacul Me?teru
Braconaj piscicol pe canalul Dunavat si pe lacul Mesteru
Braconaj piscicol pe canalul Dunavat si pe lacul Mesteru

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat trei persoane cu varste cuprinse intre 34 si 64 de ani, care desfasurau activitati de pescuit cu plase interzise de lege.

Asupra acestor persoane au fost descoperite, ieri, 131 kilograme de peste din diferite specii si noua plase monofilament.

Politisti de frontiera din cadrul STPF Tulcea l-au depistat, pe canalul Dunavat, pe C. M. in varsta de 41 de ani in timp ce transporta, cu o ambarcatiune neinmatriculata, cantitatea de 106 kilograme peste din specia crap , in stare vie, sub dimensiunile legale.

In urma verificarii ambarcatiunii, politistii de frontiera au confiscat cantitatea de peste care a fost redata mediului natural. Persoana in cauza a fost sanctionata in baza art. 62, respectiv 66 din O.U.G. 23/2008, modificata si aprobata prin Legea 317/2009, cu amenda contraventionala in cuantum de 4000 lei.

Un alt caz, a fost inregistrat pe lacul Mesteru, de pe raza localitatii Pardina, unde politistii de frontiera i-au depistat pe N. D. D. si P. F. in timp ce efectuau activitati de pescuit dintr-o ambarcatiune tip lotca.

In urma controlului s-a constatat ca persoanele in cauza aveau asupra lor 9 plase de pescuit tip monofilament in care era capturata cantitatea de 25 kilograme de peste din specia caras. Politistii de frontiera au confiscat cantitatea de peste, care a fost predata spre valorificare unei societati comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum si ambarcatiunea cu motor si plasele monofilament, bunuri evaluate la aproximativ 50.00 lei.

Persoanele in cauza, avand domiciliul pe raza judetului Tulcea, sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de „detinere si utilizare a uneltelor de plasa de tip monofilament“, fapta prevazuta si pedepsita de art.64, lit.k din O.U.G. 23/2008, modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.