Trei Inculpati au luat legatura cu Attila Korodi pentru a interveni la seful Romsilva. Reactia lui Korodi

Trei Inculpati au luat legatura cu Attila Korodi pentru a interveni la seful Romsilva. Reactia lui Korodi
Trei Inculpati au luat legatura cu Attila Korodi pentru a interveni la seful Romsilva. Reactia lui Korodi

Ministrul Mediului Attila Korodi a declarat, vineri seara ca nu a fost contactat pentru a interveni pe langa directorul Romsilva de inculpati din dosarul retrocedarilor si ca probabil procurorii se refera la discutii si strategii intre acesti oameni, scrieMediafax. “Probabil ca au fost discutii si strategii intre acesti oameni. Sunt oameni pe care eu nu-i cunosc, in afara de acest domn Kadas care este chimist. A insistat toata vara sa discutam despre o cercetare a sa, ceva cu solutii chimice, si ne-am intalnit doua minute la Brasov in aceasta toamna, cand eram in drum spre Miercurea Ciuc”.

Trei dintre inculpatii din dosarul retrocedarilor ilegale de paduri au luat legatura cu ministrul Mediului, Attila Korodi, pentru a interveni pe langa directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu, si au reusit sa poarte o discutie cu acesta “pe tema dorita”, sustin anchetatorii, scrie Mediafax. Informatia apare in referatul prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a doi judecatori si a altor patru persoane vizate in acest dosar.

Anchetatorii arata, in continuare, ca “referitor la acest din urma caz, numitii Kadas IosifIacob Sorin Ioan si Matasel Ioan au luat legatura cu ministrul Mediului, Attila Korodi, pentru a interveni pe langa directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu, reusind sa poarte o discutie cu acesta pe tema dorita”.

Sorin Ion Iacob este urmarit penal pentru constituire a unui grup infractional organizat, trei infractiuni de cumparare de influenta si trafic de influenta, iar Iosif Kadas, pentru constituire a unui grup infractional organizat si trei infractiuni de cumparare de influenta. Primul este arestat la domiciliu, iar al doilea se afla in arest preventiv.

Judecatorii Ordog Lorand Andras si Gabriel Uta, de la Tribunalul Covasna, vor fi cercetati sub control judiciar in dosarul retrocedarilor, dupa ce instanta suprema a respins propunerea de arestare formulata de procurorii anticoruptie.

Pe de alta parte, in cazul deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, urmariti penal in dosarul retrocedarilor, DNA a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentruarestarea lor.

In acelasi dosar sunt urmariti penal senatorul Ilie Sarbu si directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu.

Directorul Romsilva este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu si sprijinirea unui grup infractional organizat. Potrivit procurorilor, prejudiciul creat Romsilva in aceasta cauza este de 303.888.615 euro, contravaloarea a 43.227 ha teren forestier. Romsilva considera ca afirmatia potrivit careia, in dosarul retrocedarilor, ar fi fost prejudiciata cu circa 300 de milioane de euro sunt nefundamentate, in conditiile in care regia este administratorul, nu proprietarul padurilor statului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente