Braconierii au eliberat calcanul în mare atunci când au văzut poliţiştii
Braconierii au eliberat calcanul in mare atunci cand au vazut politistii

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au desfasurat in noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 00.30, o actiune privind prevenirea si combaterea braconajului piscicol in zona de competenta.

S-a pornit de la o informatie primita de la lucratorii SCOMAR, prin care era semnalat faptul ca o ambarcatiune sub pavilion Romania desfasoara activitati de pescuit in apele marii teritoriale in perioada de prohibitie la calcan.

In jurul orei 2.00, la aproximativ 7,5 mile marine travers de Periboina, o ambarcatiune model Shaldag a Garzii de Coasta a identificat si interceptat o barca pescareasca din fibra de sticla dotata cu motor Yamaha de 100 CP, in care se aflau trei cetateni romani cu varste de 25, 27 si 35 ani, domiciliati in localitatile Sinoe (Constanta) si Sarichioi ( Tulcea.).

Cei trei cetateni romani au ignorat initial somatiile legale efectuate de ambarcatiunea Garzii de Coasta, aruncand in mare patru saci cu peste, cel mai probabil din specia calcan.

„Dupa retinerea ambarcatiunii pescaresti au fost depistate la bordul acesteia 3 plase de pescuit tip setca (lungime totala de aproximativ 150 de metri), un troliu si un generator, bunuri care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor. Cei trei cetateni romani vor fi cercetati sub aspectul savarsirii infactiunilor de nedetinere a licentei/autorizatiei de pescuit comercial sau pescuit recreativ/sportiv si producerea, importul, comercializarea, detinerea sau folosirea la pescuit de catre persoane neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”, spune Marius Niculescu, purtator de cuvant al Garzii de Coasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here