Brasov: Cursurile de apa, transformate in depozite de gunoi

0
536

Prefectura Brasov a fost informata cu privire la faptul ca albiile multor cursuri de apa din judet sunt pline de deseuri si material lemnos.gunoiele de pe ape

Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) a transmis Institutiei Prefectului Judetului Brasov o raportare privind actiunile de verificare derulate in luna martie de comisia mixta specializata, constituita din ordinul prefectului Ion Gontea, care au vizat modul in care sunt salubrizate cursurile de apa din judet.

In urma verificarilor efectuate pe teren au fost identificate numeroase zone unde pe albiile si malurile apelor s-au acumulat depozite de deseuri si material lemnos, acest fenomen producandu-se si in sectiunile de scurgere a podurilor si podetelor.

Pentru a remedia aceste deficiente, primariile care administreaza ariile afectate vor avea de pus in aplicare planuri de masuri, stabilite de membrii comisiei de control, care au prevazute si termene precise. Astfel, in cursul lunii aprilie, se vor derula actiuni de igienizare pe cursurile raului Olt si a paraielor Ghimbasel, Zizin, Breaza, Teliu, Talung, Sercaita si Barsa. De asemenea, reprezentantii comunei Lisa au obligatia sa indeparteze deseurile acumulate in zona fostului depozit comunal de gunoaie.

In paralel cu actiunile ce trebuie indeplinite de administratiile locale, reprezentantii SGA Brasov vor efectua la randul lor igienizari pe principalele cursuri de apa din judet, in special in zonele indiguite si in extravilanul localitatilor. In plus, in cursul acestei saptamani se deruleaza o ampla campanie de salubrizare in zona turistica Sambata, unde participa si voluntari.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.