Brasov: Parcul Tractorul, reabilitat cu banii Fondului de Mediu

In parc va fi construita o fantana arteziana, cu o suprafata totala de peste 600 de metri patrati, iluminata de proiectoare.parcul Tractorul

Valoarea totala a proiectului este de 715.688 de lei, din care 98% reprezinta fonduri nerambursabile primite de la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), restul finantarii fiind asigurata de municipalitatea Brasov.

Lucrarile de reabilitare a Parcului Tractorul vor cuprinde, pe langa realizarea unei fantani arteziene si repararea aleilor, amenajarea spatiilor verzi, plantarea de pomi si de plante perene pe o suprafata de circa 10.000 de metri patrati si instalarea unui sistem pentru irigatii.

“In zilele urmatoare va incepe achizitia de servicii prin Serviciul Electronic de Achizitii Publice. Studiul de fezabilitate a fost deja realizat, astfel ca luna viitoare ar putea incepe lucrarile. Finalizarea reabilitarii va avea loc in luna noiembrie a acestui an”, a spus Adrian Gabor, viceprimarul Brasovului.

Prima transa de bani, respectiv 280.000 de lei, vor fi primiti luna viitoare, restul fondurilor urmand a fi virati in luna noiembrie.

Proiecte analizate

Primaria Brasov are in acest moment alte trei proiecte similare depuse la AFM, ele aflandu-se in faza de analiza in vederea acordarii de finantare. Viceprimarul Adrian Gabor spune ca zonele verzi ce ar putea fi reabilitate cu fonduri nerambursabile sun Parcul Trandafirilor, Parcul Noua si zona Aleii Tiberiu Brediceanu.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente