Brasov: Un catelus cu nasul taiat va fi operat in Germania

0
291

Catelusul Hector a fost mutilat de un necunoscut langa Spitalul de Copii. Acesta a fost gasit in stare jalnica, iar medicii Asociatiei „Milioane de Prieteni” au facut eforturi foarte mari sa il salveze.catel mutilat

„Are numai opt luni si a cunoscut din plin cruzimea oamenilor. Hector a trait inca de la nastere in curtea Spitalului de Copii Brasov, alaturi de alti caini fara stapan.

Traia din resturile din tomberoane si din mila asistentelor si a medicilor. „In urma cu o luna ne-a sunat o asistenta ca s-au inmultit maidanezii din zona. Atunci medicul nostru l-a vazut pe Hector.

Avea nasul taiat de mai multe zile si era intr-o stare deplorabila. Avea infectie, a trebuit operat si curatat, ca sa nu moara”, povesteste presedinta Asociatiei Milioane de Prieteni, Cristina Lapis.

Din pacate nu s-a aflat identitatea celui care chinuit animalul. „Ni s-a spus ca cel mai probabil a facut asta un cetatean de etnie roma care avea copilul internat acolo”, mai adauga Lapis.

O noua sansa

Cazul lui Hector a devenit cunoscut peste hotare si reprezentantii Asociatiei ETN (Europaische Tierschutz Natur), din Germania, s-au hotarat sa il salveze pe patruped de la o viata de calvar.

„Va fi operat de urgenta acolo si i se va pune o proteza nazala. Operatia nu se practica in Romania”, mai spune presedinta Asociatiei Milioane de Prieteni.

Interventia costa 1.000 de euro, bani suportati de ETN. S-au gasit deja mai multi iubitori de animale care vor sa il adopte pe micul catelus maltratat la Brasov.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.