Brasovenii beau apa cu bacterii

0
495

Trei izvoare din Brasov au fost declarate nepotabile de Directia de Sanatate Publica. Apa contine bacterii care pot produce imbolnaviri.izvoare Brasov

Specialistii de la Directia de Sanatate Publica au analizat apa de la patru izvoare din Brasov: doua din Schei – Podul Cretului si Sfanta Treime, unul din Racadau, din zona Iepure si cel de pe valea de sub Tampa. Rezultatele sunt ingrijoratoare.

„Au aparut bacterii coliforme, eterococi intestinali. Doar apa de la izvorul de sub Tampa este potabila”, a declarat purtatorul de cuvant DSP Brasov, Madalina Siminea.

Oamenii nu tin cont de avertizarile specialistilor. „Am in jur de 20 de ani de cand beau numai apa de izvor. N-am avut niciodata probleme de sanatate, de stomac”, a spus un localnic.

Primaria recunoaste ca va fi foarte greu sa-i convinga pe oameni ca apa izvoarelor le poate face rau. „Vom monta si panouri de avertizare, dar nu cred ca asta e solutia. Nu le putem interzice oamenilor sa bea. Foarte multi brasoveni iau apa de acolo de zeci de ani si este destul de greu sa le scoti din obisnuinta acest lucru”, a precizat purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea.

Apa celor trei izvoare declarate nepotabile poate produce boli digestive, mai ales persoanelor cu imunitatea scazuta.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.