Brasovul a colectat 61 de tone de deseuri pentru „batalia reciclarii”

Brasovul a colectat 61 de tone de deseuri pentru „batalia reciclarii”
Brasovul a colectat 61 de tone de deseuri pentru „batalia reciclarii”

Brasovul vrea sa castige „batalia reciclarii”, astfel ca brasovenii au inceput sa colecteze selectiv deseurile menajere. Astfel, in primele cinci luni ale acestui an, de la cele 553 de containere destinate colectarii separate a deseurilor de ambalaje, puse la dispozitia brasovenilor printr-un parteneriat intre Eco-Rom Ambalaje, Primaria Brasov si societatile de salubritate s-au colectat peste 61 de tone de deseuri reciclabile.

Si anul acesta, Brasovul este candidat alaturi de alte 31 de oras pentru titlul de „Orasul reciclarii”, iar autoritatile brasovene spera ca vor obtine marele premiu pus la bataie, care este destul de tentant: o zona eco wi-fi, respectiv un spatiu inedit de relaxare, 100% eco si cu acces liber la internet, investitie in valoare de 12.000 euro.

Metalele se recicleaza mai putin ca „dispar” repede

Astfel, pana la finele lunii mai, cel mai mult brasovenii au colectat selectiv hartia si cartonul, strangandu-se in total 37.951 de kilograme. De la pubelele speciale sub forma de clopot din oras s-au mai colectat alte 15.464 de kg de plastic, 7.696 de kg de sticla si doar 144 de kg de fier, tinand cont ca metalul este o tentatie pentru asa-zisii reciclatori care isi fac veacul pe la boxele de gunoi.

„Primaria Brasov s-a remarcat anul acesta prin actiunile de promovare intense in randul populatiei, dar si prin mobilizarea operatorilor de salubritate, toate acestea nu fac decat sa aduca titlul de Orasul Reciclarii mai aproape de brasoveni. Batalia se afla la final, si nu ne ramane decat sa va uram multa bafta si cel mai bun sa castige. Si nu uitati – Colectam Separat, Reciclam Impreuna”, a precizat Miruna Tanase, expert comunicare si marketing, in cadrul Eco-Rom Ambalaje, care este organizatorul acestei competitii intre orase. Bilantul reciclarii in vederea atribuirii marelui premiu se va face la finele acestei luni.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,334FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente