British Council te pregateste sa fii verde

image003.jpgBritish Council a organizat vineri, 7 noiembrie, in parcul Herastrau din Bucuresti, evenimentul Going Green Afternoon, dedicat informarii tinerilor si parintilor lor asupra solutiilor pentru protejarea mediului si amenajarea propriilor spatii verzi.

Realizat cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, evenimentul a avut ca obiectiv principal apropierea copiilor si parintilor de natura printr-o serie de activitati menite sa le stimuleze creativitatea si puterea de intelegere fata de protejarea mediului inconjurator.

„La British Council, suntem cu adevarat pasionati de reciclare si de protectia mediului si vrem sa transmitem tuturor mesajul ca British Council se inverzeste si va invitam sa va alaturati noua in aceasta calatorie verde. Going Green Afternoon este doar un prim pas din seria de proiecte verzi pe care o pregateste British Council in Romania, unul din obiectivele noastre fiind crearea unei retele de tineri ecologisti dornici sa contribuie activ la promovarea mijloacelor de protectie a naturii” a declarat in deschiderea evenimentului directorul general British Council Romania, Liliana Biglou.

liliana-biglou-oferind-premii.JPGStructurat pe diverse categorii de varsta, evenimentul a oferit posibilitatea participarii la ateliere creative sustinute de regizorul Dan Vasile, respectiv, horticultorul britanic Nicolas Davies, dar si la o dezbatere privind solutiile simple si verzi pentru comunitatea in care traim. Iar daca cei mai mici au invatat sa portretizeze natura intr-un spatiu urban ideal si au descoperit secretele amenajarii spatiilor verzi cu plante si ghivece, elevii de liceu, profesorii si parintii s-au implicat in dezbatere alaturi de Dr. Roxana Bojariu, care conduce Grupul de Cercetari Climatice din cadrul Administratie Nationale de Meteorologie si de Gabriel Giurgiu, moderatorul evenimentului.

65 de elevi din 15 scoli au participat, alaturi de 10 profesori si 20 de parinti si reprezentanti ai organizatiilor educationale la Going Green Afternoon, punandu-si in valoare creativitatea si indemanarea, dar si cunostintele de protectie a mediului, prin chestionarul „Afla cat de verde esti”, cu intrebari special concepute pentru iubitorii miscarii verzi. Cei mai talentati dintre ei au fost premiati cu obiecte ecologice de catre Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Robin Barnett, care si-a exprimat sustinerea fata de proiectele de protejare a naturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *