Bronzatul la solar, de sase ori mai nociv decat cel de la plaja!

0
285
Bronzatul la solar, de sase ori mai nociv decat cel de la plaja!
Bronzatul la solar, de sase ori mai nociv decat cel de la plaja!

Doza de radiatii din lampile UVA folosite la solar este de sase ori mai puternica decat radiatiile de la amiaza ale soarelui, vara, potrivit celui mai recent studiu realizat de britanici.

Peste 90% dintre solariile testate de specialisti pun in pericol sanatatea utilizatorilor, dovedindu-se stiintific faptul ca utilizarea acestora dubleaza riscul cancerului de piele, se arata intr-un studiu publicat de ziarul britanic The Sun.

Fizicienii au analizat 402 persoane si au reusit sa demontreze ca efectele nocive ale radiatiilor din solarii sunt de doua ori mai ridicate, in medie, decat cele ale soarelui din Spania. Unul din zece utilizatori a suferit radiatii de 3,6 ori mai puternice la solar, iar cea mai grava situatie a fost cu o expunere de 6 ori mai ridicata, fata de expunerea la raditiile soarelui.

Doar 11%, dintre cei analizati, s-au incadrat in limitele de siguranta. Studiul a fost realizat in Marea Britanie, de catre Universitatea din Dundee, cercetatorii criticand faptul ca nu se fac verificari de siguranta ale solariilor.

In ciuda rezultatelor alarmante, presedintele Asociatiei Solariilor, Gary Lipman, a afirmat: “Nu a fost niciodata un moment mai sigur sa folosesti un solar”.

O campanie privind interzicerea folosirii solariilor minorilor sub 18 ani a fost lansata, prima data, la sfarsitul lui 2011, in California, care a devenit primul stat american care punea restrictii in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.