Bucurestenii au plantat puieti in Padurea Snagov

Azi dimineata, in jurul orei 10.00, peste 2.500 de voluntari din intreaga tara au luat startul la impadurirea de primavara.la plantat puieti

Pentru prima data, in cadrul traditionalei “Luni de Sadire a Arborilor”, actiunea de impadurire, care se desfasoara primavara a fost organizata simultan in judetele Giurgiu, Ilfov, Arges, Prahova, Ialomita, Galati, Tulcea, Vrancea, Valcea, Gorj, Bacau, Suceava, si Iasi.

Evenimentul a fost organizat de Romsilva, in colaborare cu Federatia Romana de Turism si Ecologie (FRTE) si s-a desfasurat sub indemnul “Sadeste un pom, pastreaza-te om!”. Dupa cum a declarat Silviu Toloaca, presedintele FRTE, “realizarea acestui simultan, in premiera, la nivel national, a avut ca scop solidarizarea iubitorilor de natura, din intreaga tara si atragerea unui numar cat mai mare de oameni, in actiuni de refacere a mediului inconjurator”.

Bucurestenii au plantat puieti in Padurea Snagov

Bucurestenii care au ales sa-si petreaca dimineata, primei zile din acest weekend, sapand gropi pentru puieti, intr-o zona defrisata din Padurea Snagov, au plecat spre destinatie la ora 7.30, de la capatul tramvaiului 41 de la Piata Presei Libere.

Transportul a fost asigurat, pentru cei care nu au venit cu masina personala, de un microbuz, pus la dispozitia participantilor de Romsilva, cea care a oferit si uneltele de lucru.

Echipati cu tarnacoape si lopeti, oamenii au plantat 2000 de puieti, pe o suprafata de 0,3 ha din Padurea Snagov, zona situata la aproximativ 1,5km distanta de la intrarea in Snagov-Sat. La fata locului, cativa specialisti de la Ocolul Silvic Ilfov le-au aratat oamenilor cum se sadesc copaceii in pamant.

“Este pentru prima data cand plantez un copac si sper din toata inima sa se prinda”, a spus Diana Tampu, o tanara de 25 de ani. Ea este pasionata de natura si in ultimii trei ani a participat, ca membra a Asociatiei Turistice “Ghizii Romaniei” la mai multe actiuni de ecologizare a mediului din intreaga tara.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente