Bucurestenii, cei mai sanatosi romani

0
335

Bucurestenii sunt cei mai sanatosi romani. O demonstreaza, cea mai recenta analiza medicala, realizata de Centrul de Calcul al Ministerului Sanatatii, in opt regiuni ale tarii. Conform acestei statistici, cel mai mare numar de imbolnaviri se inregistraza in orasele din centrul tarii.Bucuresti

Conform raportului realizat de Centrul de Calcul al Ministerului Sanatatii, centrul tarii inregistreaza cel mai mare numar de imbolnaviri. Spre exemplu, Brasovul, un oras despre care se presupune ca e nepoluat, numara printre cei mai multi bolnavi de cancer din tara. Unul dintre motive il reprezinta gradul ridicat al poluarii industriale.

Toxicitatea reprezinta un motiv si in cazurile de tumori canceroase intalnite des mai ales in nord vestul tarii. Acolo procentul maxim de imbolnbaviri a atins 2,65 la mia de locuitori.

Raportul arata ca in nord-estul tarii se inregistreaza cele mai multe cazuri de infectii ale sangelui – 11, 64 de procente. Tot in zona de nord est a tarii sunt intalnite cele mai multe cazuri de boli endocrine si boli ale aparatului digestiv. Motivul? Meniul foarte gras si consumul de alcool. La aceasta categorie, cel mai mic procentuaj este intalnit la locuitorii din sud – estul tarii.

In zona Banatului au fost depistate cele mai insemnate cazuri de boli ale oaselor si articulatiilor, procentul inregistrat fiind de 71,65. Minimul este inregistrat de Capitala cu 31,34% cazuri de imbolnaviri.

In vest, ramane constanta incidenta cea mai mare a malformatiilor congenitale, reprezentand 0,33%, si un minim de 0,08% in sudul tarii.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.