Bunastarea animalelor, subventionata

0
440
Bun?starea animalelor, subven?ionat?
Bunăstarea animalelor, subvenţionată
Bunastarea animalelor, subventionata
Bunastarea animalelor, subventionata

In perioada 20 mai – 30 iunie 2014 inclusiv, se pot depune la APIA Bihor cereri de ajutor pentru Masura 215 – pachetul a) – Plati privind bunastarea animalelor – porcine (a treia sesiune de depunere) si pachetul b) – Plati in favoarea bunastarii pasarilor (a doua sesiune de depunere). Acestea ajutoare vot fi acordate fermierilor care isi vor asuma, in mod voluntar, angajamente privind bunastarea animalelor pentru o perioada de minim cinci ani incepand cu data de 1 iulie 2014.

Beneficiarii Masurii 215, pachet a) – Plati in favoarea bunastarii porcinelor si pachetul b) – Plati in favoarea bunastarii pasarilor, pot depune o singura cerere de ajutor pentru toate exploatatiile cu cod ANSVSA detinute, la Centrul Judetean alAPIA pe a carui raza teritoriala se afla sediul social al beneficiarului sau pe raza teritoriala unde are capacitatea de productie cea mai mare.

Pentru sesiunea de depunere a cererilor de ajutor organizata in perioada 20 mai – 30 iunie 2014 sunt eligibile exploatatiile noi (ferme noi) care nu au avut incheiate angajamente pana la data de 15 februarie 2013 pentru pachetul a) – porcine si respectiv pana la data de 18 ianuarie 2013 pentru pachetul b) – pasari.

Cererea de ajutor poate fi completata pe format de hartie sau on-line de catre beneficiar, individual prin accesarea site-ului www.apia.org.ro.

Dupa completarea on-line cererea se tipareste si se depune la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura pe a carui raza teritoriala se afla sediul social sau pe raza teritoriala unde are capacitatea de productie cea mai mare.

Dovada depunerii la Centrul Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, a cererii de ajutor impreuna cu documentele obligatorii o reprezinta bonul de mana care va contine urmatoarele date: centrul judetean, numarul cererii din registrul special, data si ora inregistrarii, numele lizibil si semnatura functionarului APIA care a primit si inregistrat cererea de ajutor.

„In cadrul angajamentelor incheiate, beneficiarii trebuie sa respecte standardele de eco-conditionalitate aplicabile terenurilor agricole apartinand fermei si activitatilor agricole desfasurate la nivelul fermei. In cadrul acestei masuri este exclus sprijinul pentru investitii”, a precizat Florian Pavel directorul APIA Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.