Fermierii care nu respectă normele privind ecocondiţionalitatea vor fi excluşi de la plată!

Fermierii care nu respecta normele privind ecoconditionalitatea vor fi exclusi de la plata!

Potrivit unui proiect de Ordin al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, incepind din acest an fermierii care solicita plati directe din fonduri europene si bugetare, prin anumite scheme si masuri de sprijin din PNDR 2014-2020, vor trebui sa respecte normele privind ecoconditionalitatea. Normele de ecoconditionalitate cuprind standarde privind bunele conditii agricole si de mediu ale…

Citește mai departe

APIA: Doar agricultorii care respecta normele de mediu, sanatate, bunastarea animalelor si protectia plantelor pot primi sprijin financiar

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste fermierilor beneficiari ai formelor de sprijin financiar in cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata ca, incepand cu anul 2014, sunt implementate Cerintele legale in materie de gestionare (SMR) 9 – 15. Trebuie respectate normele obligatorii in domeniul mediului, al sanatatii publice, a animalelor si plantelor,…

Citește mai departe

Plati privind bunastarea animalelor – pasari – anul II de angajament

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a incheiat „Acte aditionale la Conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente” de catre beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pasari – anul II de angajament. Prin incheierea acestor conventii, APIA emite, la cererea solicitantului, o adeverinta prin care…

Citește mai departe

Vier Pfoten face presiuni pentru salvarea a doi ursi tinuti ilegal intr-o gradina zoologica din Bulgaria

VIER PFOTEN face presiuni pentru salvarea a doi ursi afectati de conditiile oribile in care sunt tinuti Ruse, Bulgaria, 3 aprilie 2014 – Organizatia pentru protectia animalelor VIER POFTEN a incheiat o intelegere cu Ministerul bulgar al Mediului pentru preluarea a 2 ursi tinuti ilegal in gradina zoo a orasului Ruse si transferarea lor catre un sanctuar…

Citește mai departe
Practici agricole ecologice prin proiectul PACINFO

UE: Politici agricole si de pescuit mai ecologice si mai echitabile

Politicile UE in domeniul agriculturii si pescuitului s-au aflat in centrul proiectului european timp de decenii, avand obiectivul de a furniza aprovizionarea corespunzatoare cu alimente pentru cetatenii UE si venituri echitabile pentru agricultori si pescari. In urma extinderilor UE si date fiind cererea de alimente de calitate superioara, preturile volatile, dezechilibrele in lantul aprovizionarii cu…

Citește mai departe
Fermele de p?s?ri, controlate de ANSVSA dup? o alert? de grip? aviar? în mai multe ??ri europene

Noutati Masura 215 – platile privind bunastarea pasarilor

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a incheiat actele aditionale la conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii Masurii 215 – Plati privind bunastarea animalelor – pachetul B – pasari. Potrivit acestor acte aditionale, APIA emite, la cererea solicitantului, a doua confirmare scrisa – adeverinta…

Citește mai departe
40 de fermieri vasluieni au adoptat agricultura ecologica

Ministrul Agriculturii doreste cresterea productiei ecologice procesate

In cea de-a doua zi a targului Biofach 2013, prim-ministrul Victor Ponta a vizitat Pavilionul Romaniei, alaturi de ministrul Agriculturii, argeseanul Daniel Constantin. Dupa ce au degustat produsele ecologice ale expozantilor romani, ministrul Agriculturii si premierul au participat la dezbaterea “Agricultura Ecologica – orizonturi 2020”, organizata de MADR. Evenimentul moderat de secretarul de stat in…

Citește mai departe
Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

Ministerul agriculturii da ”unda verde” pentru construirea depozitelor private de legume si fructe

Pana la data 18 ianuarie 2013, agricultorii pot depune cereri pentru infiintarea depozitelor locale de legume si fructe, investitii finantate cu 80 de milioane de euro, din fonduri europene. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta ca au fost demarate sesiunile de depunere a proiectelor in cadrul masurii 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor…

Citește mai departe

Fermierii din Prahova pot accesa creditul „Bunastarea animalelor porcine”, la CEC Bank

CEC Bank a incheiat cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. (FNGCIMM) conventiile privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii Masurii 215 – plati privind bunastarea animalelor –…

Citește mai departe

Perioada de depunere a cererilor pe Masura 215, „Plati privind bunastarea animalelor” se prelungeste pana pe 30 noiembrie

La doua saptamani dupa ce a anuntat deschiderea sesiunii de primire a cererilor de ajutor pentru Masura 215 – „Plati privind bunastarea animalelor” (pentru sectorul pasari), Agentia de Plati si Interventie in Agricultura a comunicat, la sfarsitul saptamanii trecute, suspendarrea depunerii cererilor. „In urma certificarii unor erori in formatul Cererii de ajutor privind Masura 215…

Citește mai departe

Se la inceputul anului viitor, abatoarele nu vor mai putea functiona fara personal certificat

Uniunea Europeana (UE) va impune reguli mai stricte pentru autorizarea si functionarea abatoarelor. Astfel, de la inceputul anului viitor, abatoarele nu vor mai putea functiona fara personal certificat. Conform noului regulament al UE, incepind cu data de 1 ianuarie 2013, personalul implicat in realizarea operatiunilor cuprinse intre debarcare si singerare, precum si persoana responsabila cu…

Citește mai departe

In aceasta toamna, viitorul agriculturii si al hranei noastre ar putea fi influentat decisiv de catre Parlamentul European

Stim ca apreciezi hrana buna, sanatoasa! Iti place sa ii simti gustul adevarat si ai vrea sa il intalnesti in continuare la alimentele de pe rafturile supermarketurilor si pietelor din orasul tau. In aceasta toamna, viitorul agriculturii si al hranei noastre ar putea fi influentat decisiv de catre Parlamentul European care va stabili Politica Agricola…

Citește mai departe

UE ne intreaba: cum ar trebui cheltuiti banii pentru sustinerea agriculturii?

Ar trebui sa promovam culturile modificate genetic? Cum ar trebui etichetate produsele alimentare? Cum ar trebui sa fie subventionati fermierii europeni? Cum ar trebui rezolvata problema supraproductiei agricole? Politica Agricola Comuna (PAC) este una dintre cele mai importante politici ale UE, care afecteaza viata de zi cu zi a fiecaruia dintre cele 500 de milioane…

Citește mai departe

Eveniment de sustinere pentru marsul „Good Food” al taranilor si activistilor din intreaga Europa!

Stim ca apreciezi hrana buna, sanatoasa! Iti place sa ii simti gustul adevarat si ai vrea sa il intalnesti in continuare la alimentele de pe rafturile supermarketurilor si pietelor din orasul tau. In aceasta toamna, viitorul agriculturii si al hranei noastre ar putea fi influentat decisiv de catre Parlamentul European care va stabili Politica Agricola…

Citește mai departe

Cercetatorii britanici realizeaza un studiu pentru a stabili relatiile de prietenie intre vaci

Cercetatorii britanici au echipat cu zgarzi electronice o turma de vaci, pentru a putea urmari relatiile de prietenie intre aceste animale, informeaza site-ul20minutes.fr Cercetatorii fac acest studiu asupra relatiilor sociale din cadrul turmelor pentru a ameliora bunastarea animalelor si cresterea productiei de lapte. Cercetatorii vor sa stabileasca o harta a afinitatilor intre indivizi. Ei vor sa…

Citește mai departe

Inspectorii sanitari veterinari avertizeaza fermierii sa se ocupe atent de adaparea animalelor in zile caniculare

Inspectorii sanitari veterinari avertizeaza fermierii sa se ocupe atent de cresterea animalelor, in special in aceste zilele caniculare. Toti crescatorii de animale trebuie sa le asigure un adapost corespunzator, care sa poata oferi protectie fata de actiunea directa a razelor ultraviolete nocive. Totodata, trebuie sa asigure animalelor cantitati suficiente de apa si hrana; verificarea bunei…

Citește mai departe

Cotete standard de gaini

Persoanele care cresc pasari in gospodarii trebuie sa transforme adaposturile de pasari in spatii de crestere si hrana adecvate, conform standardelor europene. Crescatorii de pasari trebuie sa respecte anumite standarde minime de crestere a pasarilor. Fermele trebuie dotate astfel incat toate gainile ouatoare sa aiba fie alimentatoare lineare, fie jgheaburi de baut continue. De asemenea,…

Citește mai departe

Investitii de 200 milioane de euro pentru modernizarea custilor pentru gaini in conformitate cu legislatia Uniunii Europene

Producatorii de oua din Romania au investit pana in prezent 200 milioane de euro in modernizarea custilor pentru gaini, a anuntat Uniunea Crescatorilor de Pasari. Acestia au realizat modernizarile pentru a fi in conformitate cu legislatia Uniunii Europene. „Efortul financiar al producatorilor a fost pana in prezent de circa 200 milioane de euro, ceea ce…

Citește mai departe

Daciana Sarbu a organizat o masa rotunda privind bunastarea animalelor

Eurodeputata PSD Daciana Sarbu, vicepresedinta Intergrupului Parlamentului European pentru bunastarea animalelor, a organizat, marti, la Bruxelles, alaturi de Fundatia „Vier Pfoten”, masa rotunda „De la Amsterdam la Lisabona -o perspectiva romaneasca si europeana asupra bunastarii animalelor”. „De la Amsterdam la Lisabona -o perspectiva romaneasca si europeana asupra bunastarii animalelor” a fost tema mesei rotunde organizate…

Citește mai departe

Luni in plen: epidemia de gripa, concediul de maternitate si bunastarea animalelor

Luni, in deschiderea sesiunii, presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pottering, a spus ca extinderea UE din 2004 este „cea mai mare realizare a noastra”. Tot ieri, deputatii europeni au dezbatut epidemia de gripa, concediul de maternitate si bunastarea animalelor. Domnul Hans-Gert Pottering a mai vorbit deputatilor europeni despre „situatia tragica a jurnalistei Roxana Saberi”, care a…

Citește mai departe

Experimentele pe animale si produsele derivate din foca: in atentia deputatilor europeni

Saptamana aceasta, bunastarea animalelor ocupa un loc important pe ordinea de zi a Parlamentului European. Eurodeputatii vor dezbate in plen protejarea animalelor folosite in experimentele stiintifice, interzicerea comertului cu produse derivate din foca si protectia animalelor in momentul uciderii. In Uniunea Europeana sunt utilizate anual, in experimente stiintifice, aproximativ 12 milioane de animale – dintre…

Citește mai departe

Strategia UE in materie de sanatate animala pentru perioada 2007-2013

Biosecuritatea este o parte esentiala a Strategiei UE in materie de sanatate animala pentru perioada 2007-2013, care furnizeaza cadrul pentru masurile privind sanatatea animala si bunastarea animalelor la nivelul UE pentru perioada mentionata. Dat fiind impactul devastator pe care izbucnirile unor epidemii grave le pot avea asupra fermierilor, asupra societatii si asupra economiei, strategia pentru…

Citește mai departe

Protectia Animalutelor

Legea romana a folosit o mare parte din prevederile comunitare in domeniu, astfel ca ma voi limita la o o enumerare succinta a punctelor comune ale celor doua legi, insistand pe unele aspecte care nu au fost atinse de legiuitorul roman. Astfel orice persoana care detine un animal de companie sau care se ocupa de…

Citește mai departe

EBay interzice comertul cu fildes

Aceasta este una dintre masurile pe care eBay le va lua pentru a interzice comercializarea online a produselor din animale pe cale de disparitie. Decizia, anuntata zilele trecute pe blogul companiei este un raspuns la apelul facut de Fondul International pentru Bunastarea Animalelor (IFAW) si va fi aplicata incepand cu 1 ianuarie 2009. Ultimul raport…

Citește mai departe