Luni in plen: epidemia de gripa, concediul de maternitate si bunastarea animalelor

0
345

Luni, in deschiderea sesiunii, presedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pottering, a spus ca extinderea UE din 2004 este „cea mai mare realizare a noastra”. Tot ieri, deputatii europeni au dezbatut epidemia de gripa, concediul de maternitate si bunastarea animalelor.parlamentul european
Domnul Hans-Gert Pottering a mai vorbit deputatilor europeni despre „situatia tragica a jurnalistei Roxana Saberi”, care a fost condamnata la 8 ani de inchisoare in Iran si executarea tinerei Delara Darabi, „impotriva tuturor regulilor dreptului international”, pentru o infractiune pe care o comisese pe cand era minora.

Domnul Pottering a vorbit si despre „evenimentele teribile din Apeldoorn, Olanda”, transmitand condoleante reginei si familiilor victimelor.

Panica privind epidemia de gripa „Nu ajuta pe nimeni”

Luni, comisarul european pentru sanatate, Androula Vassiliou, a vorbit deputatilor europeni despre epidemia de gripa din Mexic. In dezbaterea ce a urmat discursul doamnei Vassiliou, deputatii europeni au vorbit despre necesitatea antiviralelor si diferentele de stoc dintre statele membre UE.

Deoarece sanatatea este o chestiune abordata la nivel national, comisarul a subliniat nevoia solidaritatii europene. Dumneaei a mai spus ca „panica nu ajuta pe nimeni”, indemnand la ratiune si realism.

Concediul de maternitate, bunastarea animalelor

In cadrul unei dezbateri, o parte din deputatii europeni au cerut minim 20 de saptamani pentru concediul de maternitate si au propus ca statele membre sa ofere minim doua saptamani de concediu parental. Alti eurodeputati au sustinut ca aceste reguli ar descuraja companiile care angajeaza femei. In plus, concediul parental ar trebui abordat separat, au mai sustinut acestia din urma.

Deputatii europeni au mai discutat luni despre protectia animalelor folosite in experimentele stiintifice si au propus interzicerea comertului cu produse derivate din foca.

Sursa: Parlamentul European

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.