Ministerul Agriculturii alocă plăți pentru bunăstarea animalelor din sectorul porcine
Ministerul Agriculturii aloca plati pentru bunastarea animalelor din sectorul porcine

In acest an, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale i-a fost alocat cel mai mic buget din ultimii 20 de ani. In acest context exista riscul ca fermierii care detin ferme de porci sa nu mai primeasca ajutor pentru bunastarea animalelor. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin si-a asumat, in fata fermierilor, ca va gasi cea mai buna solutie, astfel incat acestia sa isi poata desfasura activitatea in cele mai bune conditii.

Astfel, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a reusit, prin eforturile sustinute ale specialistilor, sa aloce banii necesari fermierilor din fonduri europene si nu de la bugetul de stat care nu ar fi putut sustine o astfel de alocare bugetara.

In acest sens, MADR lanseaza sesiunea de primire a cererilor de ajutor pentru Masura 215 „Plati privind bunastarea animalelor” – pentru sectorul porcine, incepand cu data de 16 iulie 2012. Masura, finantata prin Axa 2 a PNDR 2007 – 2013, beneficiaza de o alocare financiara de 154.878.049 Euro, aferenta perioadei de programare 2007 – 2013.

Pot beneficia de platile acordate prin Masura 215 exploatatiile comerciale din sectorul de crestere a porcinelor autorizate sanitar veterinar si exploatatiile comerciale de tip A specifice sectorului de crestere a porcinelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here