Incendiu in apropierea Parcului National Cheile Bicazului – Hasmas

0
312
Incendiu in apropierea Parcului National Cheile Bicazului - Hasmas
Incendiu in apropierea Parcului National Cheile Bicazului - Hasmas

Un incendiu de vegetatie uscata si padure de rasinoase a izbucnit, marti, la limita dintre judetele Harghita si Neamt, in apropierea Parcului National Cheile Bicazului – Hasmas, informeaza Mediafax. Aproximativ 30 de persoane inervin pentru localizarea acestuia.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a afirmat ca incendiul se manifesta pe o suprafata de un hectar, cu pericol de propagare la padurea martura din Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas.

Arde un hectar acoperit cu vegetatie uscata si cu puieti de molid din regenerare naturala si resturi deexploatare forestiera. Exista pericol de propagare la padurea din apropiere si momentan se actioneaza pentru localizare”, a spus Alina Ciobotariu.

Potrivit sursei citate, terenul care arde este in proprietate privata, aflat in imediata vecinatate a Parcului National Cheile Bicazului – Hasmas, incendiul manifestandu-se in zona Piatra „Gyilkos”, accesibila pe drumul forestier Paraul Oii, care face legatura intre Gheorgheni si Lacu Rosu.

Pentru localizarea incendiului intervin zece pompieri de la Detasamentul Gheorgheni, trei jandarmi montani, doua persoane de la Parcul National Cheile Bicazului – Hasmas, un padurar de la Ocolul Silvic Tulghes si mai multi civili harghiteni.

Dat fiind faptul ca zona se afla la granita dintre judetele Harghita si Neamt, la interventie mai participa zece pompieri si patru politisti din Neamt. Terenul este greu accesibil, situat la o altitudine de 1.400 de metri, intr-o zona stancoasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.