UE ne intreaba: cum ar trebui cheltuiti banii pentru sustinerea agriculturii?

UE ne intreaba: cum ar trebui cheltuiti banii pentru sustinerea agriculturii?

Ar trebui sa promovam culturile modificate genetic? Cum ar trebui etichetate produsele alimentare? Cum ar trebui sa fie subventionati fermierii europeni? Cum ar trebui rezolvata problema supraproductiei agricole?

Politica Agricola Comuna (PAC) este una dintre cele mai importante politici ale UE, care afecteaza viata de zi cu zi a fiecaruia dintre cele 500 de milioane de cetateni ai Uniunii. In prezent, aceasta politica se afla in proces de reforma, pe aceasta tema avand loc o dezbatere publica. In cadrul acestei dezbateri, Parlamentul European a lansat un proces de consultare a cetatenilor, care isi pot exprima opinia prin intermediul unui chestionar disponibil la adresa http://www.food4.eu/ro/have_your_say.html.

Toate raspunsurile vor fi centralizate intr-un document de care Parlamentul European va tine cont in elaborarea unei pozitii referitoare la reforma PAC.

Creeaza-ti mesajul FOTO. Noi il ducem pana la Bruxelles.

Exprima-ti dorintele legate de hrana si agricultura! Scrie un mesaj reprezentatilor tai UE!

Toti suntem preocupati de ceea ce mancam. Gustul hranei bune, adevarate este o experienta puternica, insa tot mai greu de gasit la alimentelele de pe rafturile din magazinele si pietele noastre. Stiai ca viitorul agriculturii si al hranei noastre va fi decis de catre Parlamentul European si Guvernele nationale prin dezbaterea Politicii Agricole Europene Comun

e (PAC) pentru urmatorii 7 ani? Aproximativ 60 de miliarde de euro vor fi alocate pentru agricultura in fiecare an.

In ultimii 50 ani taxele noastre au fost folosite pentru a sustine productia de alimente industriale si agricultura industrializata. Acest model agricol ameninta existenta fermierilor si taranilor mici si mijlocii din Estul Europei, ducand la insecuritate alimentara, obezitate si risipa de cantitati impresionante de alimente, degradarea solului si a biodiversitatii agricole. Mediul este tot mai puternic degradat prin utilizarea excesiva a fertilizantilor chimici, a pesticidelor nocive si a combustibililor fosili. Fermele industriale depind de furajele din soia de import, contribuind astfel la distrugerea padurilor tropicale si a comunitatilor rurale din America Latina si alte state. Nu in ultimul rand, bunastarea animalelor este desconsiderata total, schimbarile climatice se agraveaza, iar abandonul masiv al regiunilor rurale este provocat si intalnit tot mai des.

In acest an, cu reforma Politicii Agricole Comune (PAC) putem revendica politici care sa ne asigure hrana adevarata si o agricultura cinstita, asa cum avem dreptul.

Este timpul sa cerem o schimbare!

Trimite mesajul tau foto!

Oriunde esti, oricine esti, poti sa provoci schimbarea in mai bine.
1. Ai nevoie doar de o pagina A4 si un marker.
2. Scrie un mesaj despre hrana si/sau agricultura care sa exprime o problema care te preocupa.
3. Adauga numele tau, tara de unde vii si profesia, daca doresti. Vezi aici mesajele primite pana acum:
http://www.goodfoodmarch.eu/photo-action.html
4. Roaga un prieten sa-ti faca o fotografie cu mesajul tau intr-un fundal care se leaga de mesaj – de ex. in bucataria, gradina ta sau la magazinul tau favorit, intr-o gospodarie taraneasca.
5. Trimite un e-mail cu poza la [email protected] si noi ne asiguram ca poza ta sa apara pe www.goodfoodmarch.eu.

Trimite fotografia catre reprezentantul tau in Parlamentul European impreuna cu mesajul:

Daca vii la Bruxelles:
”Va rog sa primiti acest mesaj foto si sa veniti, in calitate de reprezentant al romanilor in Parlamentul European, la Picnicul pentru Mancare Buna, in 19 septembrie la Bruxelles. RSVP”

Daca trimiti doar fotografia:
”Va rog sa primiti mesajul meu fotografic. Sunt un cetatean roman si ma reprezentati in Parlamentul European. Astept cu nerabdare sa vad cum imi veti apara interesele in reforma PAC”

Iata cum sa faci:
Daca au cont de Facebook, pune fotografia impreunua cu mesajul tau pe pagina parlamentarului care te reprezinta: http://www.facebook.com/europeanparliament/app_162816493774285
Daca nu, trimite-le un e-mail!
http://www.europarl.europa.eu/meps/en/performsearch.html

Foloseste si distribuie acest text impreuna cu fotografia ta pentru a-ti incuraja prietenii si familia sa iti urmeze exemplul.

Toate mesajele voastre vor calatori impreuna cu noi la Bruxelles in cadrul Marsului Good Food si vor fi inmanate celor care voteaza soarta agriculturii si a hranei in Europa. Ar fi timpul sa afle cea ce crezi!

Informeaza-te pe www.goodfoodmarch.eu!

 

https://www.facebook.com/events/288486401258271/ – Sustine hrana sanatoasa! Agricultura Buna = Hrana Buna

https://www.facebook.com/events/457249764304247/ Good Food March to Brussels 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *