Sustine hrana sanatoasa! Agricultura buna inseamna hrana buna

Sustine hrana sanatoasa! Agricultura buna inseamna hrana buna

GOOD FOOD, GOOD FARMING.
Sa ne indreptam spre Bruxelles!

Creeaza-ti mesajul FOTO! ARC2020 alaturi de partenerii sai din Romania duce mesajul tau pana la Bruxelles. Exprima-ti dorintele legate de hrana si agricultura! Scrie un mesaj reprezentatilor tai UE!

Gustul hranei adevarate este o experienta puternica, dar, in acelasi timp, tot mai greu de gasit la alimentelele de pe rafturile din magazinele si pietele noastre. Stiai ca viitorul agriculturii si al hranei noastre va fi decis de catre Parlamentul European si Guvernele nationale prin stabilirea Politicii Agricole Europene (PAC) pentru urmatorii 7 ani?

In ultimii 50 ani, taxele noastre au fost folosite pentru a sustine productia de alimente industriale. Acest model agricol ameninta existenta fermierilor din Sudul si Nordul global, ducand pe de-o parte la nesiguranta alimentara, iar pe de alta la risipirea a munti intregi de alimente. Mediul este tot mai puternic degradat prin utilizarea excesiva a fertilizatorilor chimici, pesticide agresive si combustibili fosili. Fermele industriale depind de furajele de soia importate, contribuind astfel la distrugerea padurilor tropicale si a comunitatilor rurale. Nu in ultimul rand, bunastarea animalelor este desconsiderata total, schimbarile climatice se agraveaza, iar abandonul masiv al regiunilor rurale este provocat si intalnit tot mai des.

Sustine hrana sanatoasa! Agricultura buna inseamna hrana buna

In acest an, cu reforma Politicii Agricole Comune (PAC) putem revendica politici care sa ne asigure hrana adevarata si o agricultura cinstita, asa cum avem dreptul.

Oriunde esti, oricine esti, poti sa provoci schimbarea in mai bine.

1. Ai nevoie doar de o pagina A4 si un pix/stilou cu varf gros.
2. Scrie un mesaj despre esenta hranei si/sau agriculturii pe care o doresti.
3. Adauga numele tau si tara de origine. Vezi aici mesajele primite pana acum.
4. Roaga un prieten sa faca o fotografie cu tine si mesajul tau intr-un fundal care se leaga de mesajul tau – de ex. in bucataria, gradina ta sau la magazinul tau preferat, la o gospodarie taraneasca etc.
5. Trimite un e-mail cu fotografia ta la [email protected] si noi ne asiguram ca ea sa apara pewww.goodfoodmarch.eu.
6. Foloseste si distribuie acest text si fotografia ta pentru a incuraja prietenii, familia sa iti urmeze exemplul.

Toate mesajele voastre vor calatori impreuna cu noi la Bruxelles in cadrul Marsului pentru Hrana Buna si vor fi inmanate celor care voteaza pentru viitorul agriculturii si a hranei.

Ar fi timpul sa afle! Decizia lor afecteaza vietile noastre!

Informeaza-te pe www.goodfoodmarch.eu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *