EBay interzice comertul cu fildes

0
452

Aceasta este una dintre masurile pe care eBay le va lua pentru a interzice comercializarea online a produselor din animale pe cale de disparitie.
fildes.jpg

Decizia, anuntata zilele trecute pe blogul companiei este un raspuns la apelul facut de Fondul International pentru Bunastarea Animalelor (IFAW) si va fi aplicata incepand cu 1 ianuarie 2009.
Ultimul raport IFAW atrage atentia: comertul online cu specii salbatice reprezinta o amenintare semnificativa pentru fauna salbatica. Studiul, intitulat „Uciderea cu date introduse de la tastatura: o ancheta a comertului ilegal cu specii salbatice de pe World Wide Web”, contine o lista cu peste 7100 de produse din animale salbatice care se comercializeaza pe internet. El a fost realizat in sase saptamani, prin accesarea a 183 de site-uri din 11 tari. Acest raport arata ca mai mult de 70% dintre produsele suspectate a proveni din specii pe cale de disparitie sunt ofeite spre vanzare in Statele Unite. Cat priveste fildesul, sunt recunoscute eforturile eBay de a restrictiona acest comert, insa datele arata ca 83% din fildesul gasit de vanzare pe internet face referire la compania in discutie. Reprezentantii eBay au raspuns ca este dificil sa controleze articolele comercializate pe site, dat fiind ca nu exista depozite unde sa fie verificate produsele oferite.
Avand in vedere ca este greu de delimitat comertul online legal de cel ilegal, IFAW a cerut alcatuirea de legi mai dure in aceasta privinta si mai multa strictete in aplicarea masurilor impotriva celor care le incalca.

Sursa: GreenBiz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.