Bunica presedintelui Obama prefera energia verde

0
372

Bunica presedintelui american, Barack Obama, si-a instalat panouri solare pe acoperisul casei sale dinsarah Kenya, ca parte a unui atelier de lucru care urmareste cresterea productiei de energie regenerabila in aceasta tara.

Doua proiecte ecologiste, Kibera Community Youth Programme si Greenpeace’s Solar Generation, si-au unit fortele pentru a instala panouri solare pentru scoala „Senator Barack Obama ” din Kogelo si pentru casa bunicii presedintelui american.
Bunica, numita de apropiati Mama Sarah, a spus presei ca este foarte multumita de imbunatatirea adusa casei sale de catre energia solara, curata, fiabila si accesibila, spre deosebire de parafina, care este utilizata pe scara larga in zona si ca se va asigura ca nepotul sau va auzi despre aceasta schimbare adusa casei sale. Ea a adaugat ca acum exista in sat tineri care ajuta la intretinerea sistemului.

Ca parte a programului, tineri kenyeni invata cum sa intretina si sa instaleze tehnologia. Programul continua eforturile campaniilor Greenpeace Solar Generation, aflate in desfasurare in Egipt, Fiji, Franta, Germania, Indonezia, Filipine, Polonia, Spania, Elvetia, Turcia si Tailanda.
Coordonatorul de proiect al Kibera Youth Programme, Robert Kheyi, a spus ca atelierul si instalarea concreta a sistemelor de energie solara, reprezinta un prilej deosebit de important pentru comunitatea locala de a-si dezvolta abilitatile in domeniul instalatiilor de energie regenerabila. Potrivit coordonatorului de proiect, comunitatea va trebui sa actioneze nu numai impotriva efectelor dezastruoase ale incalzirii globale din Kenya, dar si sa-si dezvolte o sursa de venit.
Kenya sufera de pe urma reducerii severe a precipitatiilor cauzata de schimbarile climatice. Aceasta, impreuna cu slaba folosire a pamantului, a facut ca energia hidroelectrica sa devina nefiabila.

Abigail Jabines, coordonatorul campaniei Greenpeace Solar Generation, a aratat ca ” e timpul ca tarile industrializate sa dea ceva inapoi”. El a continuat prin a spune ca, „In decembrie, la summit-ul asupra climatului de la Copenhaga, presedintele Obama si alti lideri ai lumii trebuie sa cada de acord asupra evitarii unui viitor haos climatic, inclusiv asupra finantarii de proiecte ca acesta din Kenya, peste tot in tarile in curs de dezvoltare, pentru a le ajuta sa sa se adapteze la schimbarile climatice si sa le atenueze efectele”.

Sursa: 4ecotips.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.