La ARBDD, pana luni, Bursa de peste este in durerile facerii

0
266
Acțiune anti-braconaj în Delta Dunării: S-a lăsat cu zeci de amenzi, dosare penale şi sute de kilograme de peşte confiscat
La ARBDD, pana luni, Bursa de peste este in durerile facerii

De ieri, la sediul ARBDD, in prezenta unor oficiali la varf ai Ministerului Padurilor, Apelor si Pisciculturii dar si ai Agentiei Nationale de Pescuit si Acva­cultura au avut loc primele discutii, privind oportunitatea realizarii Bursei de Peste la Tulcea. La prima sedinta de lucru au participat si presedintele Consiliului Judetean Tulcea, Horia Teodorescu, prefectul judetului, Lucian Simion si evident guvernatorul ARBDD, Edward Bratfanof.

Dupa mai bine de o ora de dezbateri aprinse, presedintele Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura, Cristinel Gherghisan a declarat: „Proiectul initial presupunea un centru-mama ce avea arondate un numar de 15 puncte de prima vanzare, parte integranta din bursa de altfel, si prin care ar fi trebuit tranzactionat pestele de la pescar catre beneficiarul final. Faptul ca a existat la nivel local o anumita adversitate fata de o astfel de procedura si nu cred ca este momentul acum sa comentez prea mult de ce am considerat ca este oportun sa ne intalnim la Tulcea sa cautam solutia optima si agreata de majoriate pentru a realiza acest proiect. Pentru noi ca Agentie, existenta unei burse este foarte importanta pentru ca in ultimele raportari anuale de capturi de peste, se constata o scadere drastica. Drept dovada, in ultimul an, s-au raportat 2500 de tone or noi consideram ca nu este posibil asa ceva, potentialul Deltei Dunarii fiind mult mai mare, ceea ce ne face sa credem ca pestele se tranzactioneaza pe alte cai”.

Azi discutiile vor continua pentru ca luni sa se ia decizia finala. Vom reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.